Site Loader

At rejse er at leve. Det var vist vores berømte eventyrdigter H. C. Andersen, der skrev det. Og vi er da mange, der har den samme opfattelse og efterlever den ved at rejse så meget, som vi kan få råd og tid til. Min kone og jeg hører blandt dem, der elsker at hente ny inspiration og få berigende oplevelser på de rejser, vi tager på.

Med nogle få års mellemrum tager vi en større rejse til et lidt fjernere rejsemål. Den type rejser sparer vi op til i de mellemliggende år, for de er selvfølgelig ret dyre, idet vi foretrækker at rejse individuelt til andre verdensdele.

Ikke mindst USA føler vi os meget tiltrukket af, og vi har besøgt det store land fem gange. Selv har jeg været der flere gange, fordi mit arbejde nogle gange har ført mig til USA, hvor jeg har besøgt en række forskellige stater.

Især husker både min kone og jeg bedst vores første ferie i USA. Vi havde valgt at flyve til Los Angeles via Seattle, og vel ankommet til Los Angeles overtog vi den bil, vi hjemmefra havde lejet i 14 dage.

De to uger blev brugt til en rundrejse i staterne Californien, Arizona og Nevada, hvor nogle af højdepunkterne for os var de store naturparker med Grand Canyon som den absolutte perle. Men også et par dages besøg i spillebyen Las Vegas gjorde et stort indtryk på os. Selv om denne fantastiske by på mange virker forloren, så mener vi begge, at den er en stor oplevelse, som man ikke bør snyde sig selv for, hvis man er på de kanter.

Den ferie afsluttede vi så med en lille uges besøg på Hawaii, hvor vi boede på et hotel i Honolulu direkte på Waikiki Beach. Også på Hawaii lejede vi en bil, men kun en enkelt dag, som var rigeligt til at klare en rundtur på hovedøen Oahu. Resten af tiden brugte vi på at dase på stranden eller traske rundt i Honolulu. Alt i alt var det en pragtfuld ferie, om vi kunne vende hjem fra fulde af nye indtryk.

Meget anderledes er vores ferier i de fleste år. For at spare op til en større ferierejse vælger vi nemlig at tage på billige rejser til de gængse feriemål først og fremmest i Europa. I disse år har vi efterhånden gjort det til en sport at gøre vores ferier så billige som overhovedet muligt. Det gør vi for at spare penge op til næste gang, vi skal af sted på en større ferie til fjernere rejsemål.

Det er nemlig sådan, at vi hvert år afsætter et bestemt beløb i vores budget til at rejse for, så jo færre penge vi bruger, jo flere bliver der til de store ferier. Derfor går vi normalt på nettet og søger efter tilbud rejser, og det ender tit med, at vi vælger en tilfældig destination, hvor vi kan få en billig ferie. Det er næsten blevet en sport i sig selv at finde den billigste rejse.

Post Author: Brumbassen