Hvad er problemet?
AidOnline er et nyt dansk “annoncekoncept”, der under dække af at ville støtte velgørenhed, snylter på andre folks arbejde. De tager kort sagt brødet ud af munden på de mange større og mindre websites, der er helt afhængige af indtægterne fra annoncer, og sælger dette brød til deres egne kunder. Det synes vi ikke du skal støtte – hverken som almindelige web-bruger eller annoncør. På dette site vil du finde gode argumenter for, hvorfor du skal holde dig fra AidOnline, referencer til omtale af sagen, samt hjælp til de websites, der ønsker at beskytte sig mod dette urimelige angreb på deres eksistens.

Derfor skal du ikke installere noget fra Aidonline
Når du som internetbruger besøger hjemmesider som f.eks. Jyllands Posten, Ekstrabladet, Netdoktor, Min-Mave, Amino og tusinder andre, får du gratis adgang til et væld af informationer og muligheder.

Det er gratis for dig, fordi hjemmesiderne har en indtjening via de annoncer, du ser på hjemmesiderne. Den indtjening er ingen guldgrube, men den er nok til at sikre, at du også i morgen kan læse nyhederne på nettet, finde en god opskrift, chatte og meget mere.

Hvis du installerer systemet fra Aidonline, går det ind og fjerner de annoncer, som hjemmesiden skal leve af. I stedet vises annoncer, som Aidonline har solgt. En del af den indtjening går til velgørenhed – resten går til Aidonline.

Men ikke en krone går til de aviser, portaler, chatsider osv., som stiller sine muligheder til rådighed for dig.

Det betyder, at de hjemmesider vil forsvinde i løbet af kort tid – for uden indtægter kan de ikke drives. Og ingen af dem har så god en forretning, at de kan fortsætte uden annonceindtægterne.

Det er godt at støtte velgørende organisationer – men er du parat til at det skal koste livet for de hjemmesider, du bruger hver dag?

Og mener du, at det er OK, at et firma skal tjene 20 % af annonceindtægterne ved at snylte på det arbejde, som webmastere, journalister, fotografer etc. har gjort for at give dig en god oplevelse på nettet?

Lad være med at benytte noget system eller downloade noget fra Aidonline. Send hellere lidt penge til den godgørende organisation, du foretrækker – og vær med til at sikre, at de gode hjemmesider også fremover er gratis for dig at bruge.

AidOnline er heldigvis stoppet for længst

Konceptet fik heldigvis en kort levetid – og det glædede hele branchen og alle, der ved det mindste om moral. Men havde de fortsat, ville de have haft brug for den bedste advokat, der findes til at hjælpe dem ud af den redelighed, der både tangerer svig og økonomisk kriminalitet.