Site Loader

Garvede løbere har ofte flere forskellige par løbesko stående hjemme på hylderne. Mange af os har bare én type løbesko som vi er blevet glade for og derfor bruger vi ikke andre modeller af løbesko. Læs her om hvorfor du bør have flere forskellige modeller af løbesko.

Din løbestil er afgørende for valg af løbesko

Du har formentlig hørt det et utal af gange, og nu får du lige en gang mere. Din løbestil er meget afgørende for dig og dine risici for at får skader. Løber du i et par gamle løbesko er der større sandsynlighed for at du får skader. Der er også større sandsynligheder ved køb af helt nye løbesko, hvis de gamle løbesko ikke mindede meget om den nye, enten fordi de var helt slidte eller fordi det var en helt anden model, der ikke passede til din fod og løbestil.

Fif om skift af løbesko

Døjer du med skader eller er du en løber, der løber meget, kan det være du skulle overveje at købe et par løbesko mere der minder om de du allerede har, og så alligevel er forskellige. Det kan her være en god ide at købe løbesko fra to forskellige mærker eller i to forskellige modeller.

Hvad der her er vigtigt er at den nye løbesko du vælger at løbe med som supplement til den anden løbesko , er at den ligeledes passer til din løbestil. Gør den ikke det, får du formentlig skader. Er du pronerende løber, så køb 2 forskellige løbesko, men som begge to henvender sig til pronerende løbestil.

Forskellig belastning ved forskellige løbesko

Løber du i forskellige løbesko belaster du din krop forskelligt. Når du løbetræner laver du en meget monoton bevægelse, gang på gang træder du og løfter det ene ben foran det andet. Hvis du løber bare 10 km, laver du den meget simple bevægelse omkring 10.000 gange. Det er ikke altid lige sundt for din krop, i hvert fald ikke hvis du så gør det 4 gange i ugen. Når du så løber i de samme løbesko, kan det gå rigtig galt. Her er det en god ide at købe et andet par løbesko ved siden af så du skifter mellem de 2 par løbesko.

Tags

  • skift af løbesko

Post Author: Brumbassen