Site Loader
hyggekrog i haven

Udnyt have til at skabe små hyggesteder, hvor du kan nyde synet af køkkenhave, græsplæne, højbede, drivhus eller andet. Udnyt sollyset på de forskellige steder på forskellige tidspunkter af dagen til at skabe forskellige spise-, hygge- og afslapningssteder. Med lidt snilde kan selv den mindste plet udnyttes som hyggehjørne. Skab eventuelt små frirum med specifikke formål. Du kan bruge et sydvendt hjørne til at dyrke solen. Sæt en solseng, solstol eller liggestol derhen, og sørg for at der er buske og træer, der kan afskærme dit solhjørne for nysgerrige blikke over hækken. Husk at en lille siddeplads i drivhuset også kan være hyggelig og anvendes fra det tidlige forår til det sene efterår.

hyggekrog i haven

Har du anlagt en romantisk have med rosenbede og andre smukke planter, vil det være oplagt at udnytte stemningen ved at opstille en havebænk eller hængesofa, hvor du kan flette fingre med din elskede og nyde din udkårnes selskab. Suppler eventuelt med et lille havebassin med springvand eller vandfald. Intet er så romantisk som duften af roser, lyden af rislende vand og en smuk udsigt.

Hvis du har en terrasse, ligger den sandsynligvis tæt på huset eller i direkte tilknytning til det. Det gør det nemt at bære udstyr til og fra køkken eller spisestue. Spisepladsen på terrassen åbner også op for muligheden for et udekøkken og plads til grillen. Saml familie og venner omkring et godt måltid baseret på havens og drivhuset grøntsager og frugter. Hvis du har mindre børn, kan du indrette en spiseplads specielt til dem med et bord- og bænkesæt i børnestørrelse.

Mod vest kan du indrette en hyggekrog, hvor du med et glas rødvin eller frisklavet hyldeblomstsaft i hånden kan nyde solnedgangen og fundere over livet og dagens oplevelser. Børn elsker at lave bål, så indret en bålplads i et hjørne af haven. Opstil havemøbler omkring bålet, så du og dine børn sammen kan riste snobrød, skumfiduser og andre godter uden at komme for tæt på flammerne.

I planlægningen af de mange små hyggesteder i haven skal du huske at tænke på lokale forhold såsom vindretning og naboer. Haven har måske nogle naturlige begrænsninger i forhold til størrelse og indretning, men med lidt kreativitet kan du løse de fleste udfordringer. En strid vestenvind kan imødegås med et hegn eller en hæk, der giver læ. Støjende naboer kan undgås ved at flytte hyggestedet til den fjerneste ende af haven. Kun fantasien sætter grænser for, hvor og hvordan du indretter din have.

Post Author: Brumbassen