Site Loader

Min lillebror er noget af en handyman, og der er ikke mange reparationer eller ændringer i hjemmet, han ikke selv udfører. Han og hans søde kone har gennem de seneste år totalrenoveret det lidt ældre hus, de købte for knap fem år siden.

Og det er min lillebror, der har stået for stort set alt det håndværksmæssige arbejde. Det eneste, han ikke selv har villet røre ved, er de elektriske installationer. Det er ganske enkelt for farligt selv at udføre den slags, når man ikke er fagmand, siger han.

Senest har de fornyet deres badeværelse fuldstændigt. Det blev færdigt få dage før min mand og jeg besøgte dem og fik det vist frem. Min mand blev nærmest lidt betuttet, da min lillebror fortalte, at han havde lavet alt arbejdet selv, da der ikke havde været behov for at ændre på de elektriske installationer. Min mand er nemlig stort set det stik modsatte af en handyman – han er altid nødt til at betale sig fra den slags arbejde.

Min lillebror og hans kone fortalte, at de har sparet en hel del penge ved at købe vvs online. De havde fået leveret alt det udstyr, der skulle bruges, fra en netbutik, hvor de havde haft mulighed for at købe det hele. Min lillebror havde valgt et væghængt toilet med skjult cisterne, og den flotte toiletkumme med tilhørende sæde må jeg indrømme klæder rummet virkeligt flot. De har købt alt VVS til badeværelset hos elvvs.dk

Min lillebror har selv opmuret en lækker bruseniche, ligesom det er ham selv, der har udført alt murerarbejdet med at lægge nyt gulv, opsætter vægfliser og så videre. Jeg spurgte dem, hvordan de egentlig havde kunnet få et bad, mens arbejdet stod på. De var så heldige at have nogle rigtig gode naboer, som de havde aftalt med, at de kunne låne deres badeværelse i den periode.

Vi har så ikke kunnet tage bad om morgenen, for da skulle naboerne jo selv bruge deres badeværelse, men man vænner sig nu hurtigt til at bade om aftenen i stedet for, sagde min svigerinde.

Min mand beundrede de flotte armaturer, der var ved de to håndvaske, som var nedfældet i en lækker bordplade af granit. Det hele så meget elegant ud, og der var tilsyneladende ikke sparet på noget som helst. De havde i hvert fald ofret armaturer fra Grohe til håndvaskene, og mig bekendt er de temmelig dyre, men til gengæld får man jo også et helt unikt design.

Min lillebror indrømmede, at han under arbejdet med badeværelset et par gange havde måttet søge oplysninger på internettet for at finde ud af, hvordan tingene skulle samles. For eksempel er der mange forskellige fittings med til den skjulte cisterne, som er muret ind i en halvmur. Dem havde han været nødt til at få assistance til at finde ud af.

Lidt grinende sagde jeg til min mand, at han da godt kunne lære en hel del af min lillebror, men jeg ved selvfølgelig godt, at hvis en mand ikke har håndværksmæssige evner overhovedet, kan han nok heller ikke lære det. Men så har han heldigvis så mange andre gode sider.

Post Author: Brumbassen