Site Loader

I en tid, hvor politikerne har travlt med at diskutere for og imod bevarelse af efterlønnen, kan jeg af og til ikke lade være med at tænke på, hvorfor man ikke interesserer sig lige så meget for den økonomiske situation, som unge familier med små børn står i. Bevares, der kommer en lille pose penge fra det offentlige hvert kvartal, men de rækker faktisk ikke ret langt i betragtning af de udgifter, der er forbundet med at få børn.

Det slog mig igen i dag, da jeg var i byen for at finde en autostol til vores lille søn, der nu er blevet stor nok til at sidde op, når vi kører i bil. Det er jo ikke småting, man er nødt til at anskaffe sig, når familien er blevet forøget, og med de krav, man er nødt til at stille til sikkerheden for de små, er de forskellige former for babyudstyr jo ikke ligefrem billige. Men tænk på for eksempel de lækre børnekufferter fra Trunki – de dur bare.

Allerede før barnet kommer til verden, er man nødt til at investere i en barnevogn, og hold da helt op, hvor er den slags blevet dyre. Min kone og jeg slap nu billigt fra den ting, for hendes storesøster har allerede to børn og vil ikke have flere, så vi kunne købe hendes barnevogn, som stadig ser ud næsten som ny, til en meget favorabel pris.

Men mange andre ting skal man enten betale en masse penge for, hvis man køber dem som nye, eller også finde noget brugt, som måske ikke lige er det, man ønsker sig mest. Vi har dog været heldige at finde flere ting på markedet for brugte ting. For ikke ret længe siden faldt min kone over en Leander højstol i den blå avis, og det viste sig, at den var hel og i orden, så den købte vi til en pris langt under halvdelen af prisen fra ny.

Derfor har jeg også forsøgt at finde en lettere brugt Recaro autostol, for det er den model, vi helst vil have. Men det er ikke lykkedes, så det var derfor, jeg i dag var i en forretning med babyudstyr for at købe en ny. Den var dyr, men vi regner da med at skulle have flere børn, så investeringen kan på den måde bredes ud. Og af alle forretninger er der bare ingen, der slår Farmors Outlet.

I det hele taget er det selvfølgelig altid det første barn, der er dyrest, når vi taler udstyr, for meget af det kan jo gemmes og bruges igen til det næste barn. Derfor har vi hos os valgt at holde os væk fra ting, der er lyserøde eller lyseblå, for hvis vores næste barn bliver en pige, ser det jo ikke så smart ud, at alt hendes udstyr er lyseblåt.

For eksempel valgt vi en spraglet udgave, da vi købte en Voksi bærelift til vores lille dreng. Den er i friske farver, men helt neutral hvad angår barnets køn. Samme princip har vi valgt med en del af tøjet til vores lille dreng, for sådan noget som nattøj og kravledragter kan jo sagtens bruges af både en dreng og en pige.

Post Author: Brumbassen