Site Loader

I aften har jeg kigget på billeder fra forskellige familiefester gennem tiden og blev optaget af et bryllupsbillede fra 1933. Bruden er klædt i  en tækkelig sort dragt og gommen i en trist grå habit, og der er ikke  lykke og kærlighed at spore i det unge pars ansigter.

Det ledte mine tanker hen på, hvor meget tiderne har ændret sig, i dag er det nærmest en videnskab at finde den rigtige brudekjole.  De kommende brude stiller krav  til deres livs kjole, den skal ikke  være udfordrende på den vulgære måde, men må gerne udsende signaler om romantik og  mystik.

Til daglig sælger jeg annoncer for Avisen, og for et par dage siden besøgte jeg byens forretning med festtøj til alle anledninger. Ejeren og jeg plejer at drikke en kop kaffe sammen og “ordne forretningerne”, som hun siger. Vi talte netop den dag om den udvikling, der gennem årene er sket i forbindelse med at vælge en af flere brudekjoler. Hun fortalte, at prisen i dag ikke influerer  på valget, de vordende brude er velforberedte og kritiske, når de skal købe brudekjole, og derfor stiller det store krav til medarbejderne  med hensyn til at råde og vejlede kunden, men selvfølgelig også til at præsentere de respektive kjoler, som matcher kundens ønsker.

Under snakken med forretningsindehaveren slog det mig, at jeg aldrig har tænkt over, hvilken brudekjole jeg vil giftes i. Men nu ved jeg i hvert fald, hvor jeg kan henvende mig, hvis der en dag kommer en drømmeprins på den hvide hest.

Post Author: Brumbassen