Site Loader

Det at give drikkepenge, når du er ude at rejse, et tit normen, men tit glemmes din housekeeper. Det behøver ikke at være meget, du efterlader – i dollars kan det være alt fra 1 til 5 dollars for eksempel.

 

Du er vant til, at du giver drikkepenge, når du får drinks i baren, middag i restauranten, når din kuffert bæres op, når din bil køres frem, men tit glemmer vi vores housekeepers drikkepenge. Hvorfor er det så, at vi tit glemmer dem?

 

En af forklaringerne er, at vi ikke ser dem. Man er mere mindet om drikkepenge, når man har direkte kontakt. En anden forklaring kan også være, at man simpelthen ikke ved, at det er normen. Det kan også spille ind, at du er der alene. Er I ude at spise nogle stykker, er der et socialt pres om at give drikkepenge. På hotellet er der kun dig.

 

Nogle hotelkæder har også forsøgt sig med at lægge kuverter ud, der inviterer til, at du lægger drikkepenge i dem til hushjælpen. Og skal vi være ærlige, så gør de meget mere for os end blot at køre vores bil frem eller servere en drink.

 

Min hustru og jeg har netop været på rejse til New York, hvor vi boede på et luksushotel. Vi havde købt billige flybilletter til New York på rejsepriser.dk. Vores housekeeper gjorde et fantastisk job og udover at efterlade gode drikkepenge, skrev vi også en note til hende og sagde tak for et godt ophold.

 

Husk også på, at housekeepers typisk får en meget lav timeløn, og deres arbejde er ikke altid lige spændende, så det er en god gestus at efterlade drikkepenge. Det kan være en erkendtlighed, eller det kan være lidt mere, hvis du har været særdeles tilfreds med dit ophold.

Post Author: Brumbassen