Site Loader

At arbejde i en integreret institution med børn fra 2½ til 5 år er en udfordring, men en dejlig udfordring fagligt og personligt. Hvert eneste barn er unikt, har sin egen personlighed og er præget af den kultur og de værdier, der hersker i familien.

Det er sjovt med de yngste, især når man tænker på, at om bare 2 år vil de ligne de  5-årige madonnaer og Batmen, som næsten er klar til skolegang. Især i forhold til udseendet og dermed påklædningen, det hænger sammen med, at man som 5-årig begynder at være bevidst om, hvem man er, og hvilke signaler man vil sende udadtil.

Og børns signaler sendes ofte gennem tøjet: Spiderman, Batman, Pippi Langstrømpe og Prinsessen. Man kan se på børnene, at forældrene gør sig umage for at følge børnenes ønsker. De besøger børnetøjsforretningerne sammen med poderne, som får lov til at vælge, hvilket børnetøj de ønsker. Børnetøj med et strejf af prinsesse, børnesko med Spiderman på svangen eller Pippi Langstrømpe på T-shirten.

Anderledes er det med de mindste børn, som stadig betragtes som babyer, her er det forældrene, som vælger babytøj og børnesko til dem. Af og til kan vi i institutionen se, hvilke forestillinger forældrene har til deres børns personlighed og hvilken signaleffekt det babytøj, de køber, har.

Derfor er det spændende at betragte den 5-årige, for ofte har barnet  skiftet smag, fordi det er blevet mere selvstændigt og har mulighed for medbestemmelse om, hvilket børnetøj og børnesko,  han eller hun vil iklæde sig.

Post Author: Brumbassen