Site Loader

For en sjælden gangs skyld var jeg taget med min kone på et forretningsbesøg hos en af hendes leverandører. Min kone har en lille men eksklusiv tøjbutik, hvor hun sælger tøj af eget design. Hun er nemlig uddannet  tekstildesigner og har suppleret uddannelsen med nogle kurser i tøjdesign.

Hun går meget op i, hvilke stoffer hendes tøj skal sys i, men hun går endnu mere op i farverne, og hun har med årene lagt en sikker stil med hensyn til farver på de tekstiler, hun anvender.

Nu var vi på besøg hos en af hendes leverandører, et væveri med speciale i små ordrer til eksklusive kunder. Min kone havde designet en serie nye selskabskjoler, og hun havde en helt fast mening om, hvilke stoffer, hun skulle bruge – og ikke mindst i hvilke farver.

På væveriet begyndte de at forhandle med min kone om farverne, og der opstod en længere diskussion med udgangspunkt i væveriets Pantone skala. Nogle af disse Pantone farver var meget tæt på det, min kone havde forestillet sig, men ramte nok ikke helt præcist.

Derfor gik væveriets folk i gang med deres Pantone farvesystem for at blande sig frem til de helt præcise farver, og efter kort tid var min kræsne kone tilfreds. Hun afgav en ordre, og vi kunne køre hjem igen.

På vej hjem i bilen fortalte min kone begejstret om, hvor let og hurtigt det i vore dage er blevet at finde den helt præcise farvenuance ved hjælp af en Pantone skala.

Related Post
Moderne kassesystemer Da min kones veninde for noget tid siden mistede sit job, fordi den tøjforretning, hvor hun var ansat, blev tvunget til at lukke, besluttede hun sig f...
Robotstøvsuger og futuristiske maskiner Engang var det vildeste man kunne få en Hoover - og det var så et skrummel af en støvsuger. Stor, larmende og uden særlig megen sugeevne. Siden er der...
En let måde at bestille billeje på Den gang jeg første gang var på nettet, der var mit problem, at det var svært at finde noget. Der var ikke rigtig noget katalog man kunne slå på i, fo...