Site Loader

Jeg elsker patchwork. Det samme gør mine to veninder Marie og Lise. Når man så oven i købet kan kombinere interessen med en pigetur, så er lykken gjort.

I denne weekend holder Dansk Patchwork Forening 25 års jubilærumstræf i Odense Congress Center på Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ. Vi er heldigvis medlemmer af DPF, så vi skal kun betale 60 kroner pr næse for adgang både lørdag og søndag. Søren (min mand) havde allerede for lang tid siden fundet på noget andet at lave i weekenden i uge 34. Han kunne ellers have fået selskab af andre mænd i “mandehjørnet”, hvor man kan aflevere sin mand. Der er her mulighed for at læse avis, købe kaffe og kage og hygge sig med andre mænd, som er afsted med patchwork entusiaster. Turen ville også været blevet noget dyre, hvis vores mænd var med. Så havde vi været nød til at booke 3 dobbeltværelser på hotel. På Odense Congress Centers eget hotel har vi fået af vide, at der her natten mellem lørdag og søndag ingen ledige dobbeltværelser er. Heldigvis har vi tre tøser været forudseende og bestilt værelse allerede i foråret. Dog ikke på hotel, men på et af byens bed and breakfast. Her har vi i stedet for værelser fået en lejlighed med plads til 4 personer – det var meningen at Gerda også skulle have været med. Sjovt nok har det vist sig, at vi ikke er de eneste på patchwork kongressen, som overnatter der.

På grund den lange rejsetid, var vi ikke blandt de først, som kom på kongressen, men vi nåede da heldigvis frem til Ricky Tims foredrag “Just a quilting fool“. Du kender måske Ricky, hvis du prøver at forestille dig en ældre amerikaner med gråt fuldskæg og cowboy hat. Selvom foredraget tog 3 timer og dermed fyldte en pæn del af vores lørdagsprogram, var det tiden og pengene værd. Mandens kreativitet er så smittende og mønsterene på hans dyner er altså et kapitel for sig. Eksemplerne blev vist og forklaret på storskærm. Det meste af hans arbejde laves desværre på maskine, så det er desværre ikke alle hans metoder, vi kan bruge derhjemme.

Rest af dagen er gået med tjekke butikkerne, se på spændende mønstre og arbejdet i de forskellige workshops. Vi har, helt som forventet, set en overflod af puder, kurve, tæpper, tasker, grydelapper, æsker, kaffe brikker, voksdue og poser. En hel del af motiverne angår naturligvis julen, men det jo også tiden, hvis vi skal have glæde af det i december. Butikkerne kan naturligvis ikke tage hele butikken med på en lille stand, men det gør det meget spændende for os kunder/entusiaster, at se hvilke af butikkerne bedste produkter, de så har valgt ud. Flere af butikkerne har i anledning af konferencen gode tilbud – jeg kommer helt sikkert ikke tomhændet hjem fra Odense. Jeg har allerede udset mig et par bøger, som jeg regner med at købe i morgen.

Aftenen blev sluttet af med generalforsamling (i Dansk Patchwork Forening)… puha det var svært at være tilstede efter en lang og inspirerende dag. “Jubilæumsmiddag” havde vi valgt fra, så vi kan holde pigeaften, inden det går løs igen imorgen.

Post Author: Brumbassen