Site Loader

Jeg har været nødt til at aflyse vores julefrokost i år. Jeg er simpelthen for bekymret for situationen med corona, at jeg ikke har lyst til at bruge mange penge på en firmafrokost og samtidigt vide, at det muligvis kan være en kilde til, at mange mennesker bliver smittet. Så jeg har taget den ubehagelige beslutning. Det har ikke været nemt. Slet ikke. Det var sådan set ikke så svært at tage selve beslutningen. Det svære har været at skulle kommunikere det ud til alle mine 42 medarbejdere. De har måske haft en mistanke om, at beslutningen var under opsejling. I hvert tilfælde, så har de taget det med godt humør.

Viking Games

Jeg gjorde det, at jeg sendte et par videoklips med mailen med den dårlige nyhed ud til alle. De er taget fra sidste års firma event, hvor vi havde fået et firma til at hjælpe os med at lave sjov teambuilding. De havde lavet en masse aktiviteter, som de samlet kaldte for Vikinggames. Det var en udfordrende og meget spændende dag. Og alle kom derfra med godt humør og mange nye tanker efter de mange vikingeaktiviteter. Slet ikke dårligt. Tværtimod. Det har vist sig, at det var en succes. Ikke bare fordi det var en sjov dag med massevis af fysisk og mental aktivitet, der virkeligt lå uden for vores kompetenceområder, men som også fik os udfordret. Mest fordi dagen viste os, hvor værdifulde vi hver især er i det helstøbte team, som vi gerne vil opfatte os som. Du kan læse lidt mere om det her: https://goteam.dk/viking-games. Jeg vil i hvert fald. Og jeg kan jo se på mine tal, at det virkede.

Effektiviteten steg

Effektiviteten er steget. Og sygedagene er faldet siden da. Generelt mener jeg også, at jeg kan mærke, at arbejdsglæden er til stede. Og når den er der, så bliver den der. Der skal nemlig ikke ret meget til, førend godt humør og arbejdsglæde smitter af på de medarbejdere, der møder ind med sure miner.

Mange af medarbejderne har reageret meget positivt på den dårlige nyhed. De fleste har skrevet tilbage, at de nok skal sørge for at holde den gode kommunikation ved lige, også selvom det nødvendigvis bliver på langdistance. Nogle har skrevet og sagt tak for, at jeg mindede dem om den dejlige dag, vi havde sammen sidste år. De håber, at vi kan komme til at gentage det en dag i løbet af det kommende forår. På det tidspunkt må der vel være ved at komme styr på, hvordan vi håndterer virusset, og skal tage de rigtige forholdsregler.

Et godt teambuilding firma

Jeg må sige, at jeg er glad for de reaktioner, jeg har fået fra alle medarbejderne. Det er især rart, at de viser forståelse og samtidigt mere eller mindre kræver, at vi alle sammen kommer tilbage til mere almindelige tilstande, så alle kan være med hele vejen rundt.
Nu handler det så for mig om, at jeg holder deres arbejdsglæde oppe så godt, jeg kan. Det er svært, når vi ikke er sammen. Men det er min hovedopgave. Dernæst skal jeg virkeligt have sat navn og adresse på teambuilding firmaet på min prioritetsliste. De kommer ind på den med nr. 2.

Post Author: Brumbassen