Site Loader
aerial view of green trees and white houses during daytime

Du har en nabo, som du ikke bryder dig særligt meget om. Han er usympatisk. Beklager sig altid, over at du ikke parkerer din bil inde i din carport. Du parkerer den, måske ude på villavejen. Den tager lidt af udsynet, når din nabo vil køre ud fra sin egen velfriserede carport. Og det vil du komme til at høre for. Nu – og i fremtiden. Du er bare ligeglad. Faktisk irriteret over hans kværulerende argumenter for, at alle bør parkere i deres carport. Du har mest af alt lyst til at hænge din nabo ud på Facebook.

Holder dig i skindet

Men du ved også godt, at der er noget, der hedder injurielovgivningen, så du afholder dig fra skrive det, du tænker op din nabo. Fornuftigt. Du skal naturligvis ikke skrive hvad som helst på et socialt medie. Og injurier er nemme at skrive. Også selv om man ikke helt, 100% mener det, man skriver. Så for at undgå en injuriesag vil jeg bestemt anbefale, at du styrer dit temperament. Lad være med at skrive noget som helst om den ubehagelige nabo – eller om hvilken som helst anden person, du ikke bryder dig om. Hold dig selv i tøjlerne – og forsøg eventuelt at få din nabo i tale, så du kan forklare ham, hvor travlt I har det hver morgen, og hvor svært det er at få bilen parkeret i carporten uden at køre ungernes cykler i stumper og stykker. Men når du så forsøger at få din nabo i tale, så skal du altså lige være opmærksom på, at han – eller hun – kan finde på at drage andre elementer ind i samtalen, som du måske ikke har været opmærksom på.

Lov om naboret?

Det handler måske ikke decideret om naboret. Måske handler det om, at din nabo bare er voldsomt skuffet over, at du ikke har fået skåret det store grantræ ned. Et grantræ, som faktisk kaster skygge ind over hans terrasse, hvilket bevirker, at han – og hans familie – ikke kan nyde eftermiddagssolen en lun juli-aften – sådan med grillmad og familiehygge.

Derfor skal du naturligvis lige undersøge tingenes tilstand. Står det grantræ virkeligt for tæt på skellet? Skal der lavet et hegnstjek? Skal I måske lave en lille skelforretning, så I begge to føler, at I har ret? Og kan komme videre derfra i god tro imod hinanden?
Din nabo har jo nævnt noget om hævd til det lille stykke land, som du egentlig ikke bruger. Det lille stykke land, hvorpå grantræerne vokser.

Advokat kan hjælpe

Var jeg i dit sted, så ville jeg undersøge realiteterne og mulighederne i samarbejde med en god advokat, der ved meget om naboret. Jeg ville forsøge at komme helt til bunds i tidligere aftaler, som min nabo måske har lavet med min familie, der boede her. Jeg ville forsøge at finde et kompromis, så alle kan få mest ud af situationen. Det kompromis kan en god advokat med speciale i naboret hjælpe dig med at finde. Og du bør give det en chance. Du vil vel nødigt føle, at du er den onde her i lokalsamfundet.

Post Author: Brumbassen