Site Loader
white and black textile on brown wooden table

I en af de store bogklubber herhjemme, hvor jeg er ansat i forsendelsesafdelingen, foregår der hele tiden et intenst arbejde med at finde frem til de bedste former for emballage til de mange tusinde bøger, der hver måned skal sendes ud til vores medlemmer.

Den billigste emballage

På den ene side er vi nødt til at sikre, at bøgerne er ordentligt beskyttet, så det er hele og pæne bøger, der kommer frem til kunderne. På den anden side skal vi jo af økonomiske hensyn vælge den billigste form for emballage, der er i stand til at beskytte bøgerne ordentligt.

Derfor gør vi konstant forsøg med forskellige måder at pakke bøgerne ind på. Almindelige postordreposer går ikke an, for de beskytter ikke tilstrækkeligt mod skader på bøgernes hjørner. Vi har så prøvet med en sikkerhedspose og andre former for forsendelsespose, men en sikkerhedspose har vist sig at være for dyr, og en almindelig plastikkuvert kan slet ikke give den nødvendige beskyttelse.

Særlige poser til forsendelse

Derfor begyndte vi at eksperimentere med en tekstilpose, der oprindeligt er beregnet til forsendelse af beklædningsgenstande. Desværre levede sådan en tøjpose heller ikke op til vores strenge sikkerhedskrav, så både den og en plastkuvert måtte vi opgive.

Endnu er det altså det gammeldags pap, vi bruger som emballage til bøgerne, men vi fortsætter med forsøgene, for emballeringen i pap er ret tidkrævende og derfor dyr i arbejdsløn, mens en sikkerhedspose er for dyr i materialer.

Men mon ikke det vil lykkes vores udviklingsafdeling at finde frem til den rigtige form for forsendelsespose en dag?

Vi arbejder i det hel etaget ganske intenst på at gøre alting bedre. For eksempel kan vi nu også tilbyde et miljøvenligt paprør til forsendelse.

Artiklen er opdateret 2. november 2023.

Post Author: Brumbassen