Site Loader

Et forbrugslån egner sig til overraskende mange ting. Hvad end du skal have nyt køkken, vil ud på en lang rejse, har behov for nyt elektronisk udstyr eller vil samle andre lån under en hat for at slippe for at betale gebyrer, så kan du finde en billig måde at komme frem til det med et forbrugslån. Du skal dog alligevel være påpasselig: selvom et lån kan virke som det rigtige for dig nu, kan det være dig en torn i siden mange år frem. Den letteste måde at komme uden om dette på er dog ved at tage det bedste og billigste lån, så herunder kan du finde nogle simple råd til at finde frem til lige netop dette – du kan dog også gå direkte til den store låneoversigt på Basiskapital.dk.

Det første, du skal slå fast, er, hvor meget du skal låne. De forskellige institutter har meget forskellige forbrugslån, hvor man nogle steder kan låne helt ned til 500 kr, og hvor du andre steder kan lån helt op til300.000 kr. Ved de store lån vil du typisk skulle stille sikkerhed i eksempelvis det, du låner til, mens man ved de mindre normalt tager lånet uden sikkerhed. Hvis du tager et forbrugslån uden sikkerhed vil dette typisk være dyrere end et med, da du så er en større risiko for udlåner. Når du har fundet ud af, hvor meget du vil låne, skal du finde de steder, der vil låne dig dette beløb.

Efter det skal du så finde de steder, hvor du opfylder kravene. Disse er meget forskellige, men de har alle karakter af at være baseret på, at der er et aldersminimum samt et krav om en ellers forholdsvist sund økonomi. Hvis du er registreret på RKI kan du nogle steder stadig tage et forbrugslån, men det er klart ikke anbefalelsesværdigt, da lånene så bliver urimeligt dyre. For at få de bedste lån skal du typisk være fyldt 25 år, men der er også god mulighed for at tage fornuftige forbrugslån, selvom du er yngre.

Det sidste, du skal gøre, er at kigge på de udvalgte låns ÅOP, hvilket vil sige deres årlige omkostningsprocent. Dette er et smart tal, der fortæller dig helt igennem, hvad det er, du kommer til at betale for dit lån om året; der er ingen måde du her kan blive snydt uden, at det er ulovligt. Når du har fundet den laveste ÅOP fra de steder, der er blevet udvalgt fra ovenstående kriterier, har du fundet det lån, der er det billigste for dig.

Man skulle tro, at et sådant lån normalt ville kunne findes ved din normale bank, men dette er langt fra altid tilfældet. Mange store internetbanker er begyndt at komme med meget konkurrencedygtige forbrugslån, se bare udvalget her, der let kan være bedre end dem, du vil få tilbudt af din bank, og det er lige præcis derfor, at det er vigtigt, at du følger ovennævnte råd, i stedet for bare at gå i banken. Når du finder et billigere lån på nettet, har du så to valg: enten kan du tage dette lån, eller du kan tage i banken og fremlægge din sag og derved forhandle dig til et god lån ved dem. Rådet her er, at du skal gøre det, du vil føle dig mest sikker ved.

Post Author: Brumbassen