Site Loader

I går mødtes jeg med min gamle klassekammerat fra gymnasiet. Det var ret spøjst. Og dejligt. Vi har faktisk ikke set hinanden i 15 år. Selv om vores veje blev skilt efter gymnasiet, har vi altid holdt kontakten ved lige. Mest via breve og e-mails. Efter vores gymnasietid blev hun uddannet som sygeplejerske. Jeg kom på universitetet. Det førte naturligvis til, at hun blev gift med en læge, og jeg gik på opdagelse ude i verden. Jeg kan huske, at jeg mødte ham lægen, hun blev gift med. Meget stærk personlighed. Absolut en ledertype.
Vores veje skiltes endnu mere.

Hun blev skilt

Men så, for få måneder siden skete der noget. Hun blev skilt og havde stort behov for at tale om det. Hun ville tale om hele processen. Om hvad det har gjort for hende. Om hvad det har betydet for hendes børn. Du ved det sikkert. Jeg kan ikke sige noget fornuftigt om det. Jeg mener at kunne se, at det er en historie om to mennesker, der forelskede sig i hinanden, men så sidenhen, voksede fra hinanden. Vi har, som jeg sagde, haft mange dialoger via mail og breve. Også om hendes situation. Men forleden blev vi enige om at mødes – sådan live. Face to face, som de siger. Derfor mødtes vi på en café. Og hvad skete der. Vi sad på caféen i flere timer og fik talt sammen. Vi talte om børn om skilsmisse om sorg om glæde om ensomhed om kærester om utroskab. Det var ret vidunderligt at tale med hende igen. Jeg tror, hun nød det lige så meget, som jeg gjorde.

Jakker til piger

Efter at have vendt alle de store filosofiske livsspørgsmål talte vi så i endnu flere timer sammen om, hvad vi laver om vores hverdag om vores mål – eller ”ikke-mål” i det professionelle liv.

Hun fortalte mig, at hun faktisk ikke er glad for sit arbejde på en fertilitetsklinik. Hun har derfor udviklet en lille, privat virksomhed. Hun designer og strikker jakker til kvinder. Produkterne, hun laver, sælger hun til udvalgte butikker. Det foregår på den måde, at de tager jakkerne i kommission, og bliver de solgt, ja så får hun de penge, hun har forlangt.

Hun talte meget om, at det har givet hende en ny indgangsvinkel til sit eget liv. Indtil skilsmissen har hun ladet sig lede af andre. Mændene i sit liv. Nu har hun fundet en vej til selv at styre det. Og faktisk, så går det godt med at sælge jakkerne. Hun får flere og flere forespørgsler på nye designs.

Store størrelser

Og hun er begyndt at overveje at åbne sin egen butik. Måske, i første omgang kun online. Det vil tiden vise. Og det skal nok være med store størrelser a la https://www.arkuricurvy.dk/ Det var imponerende at høre om. Fra at være en stærk personligheds hustru er hun i dag en selvstændig person, der kan bruge det, hun har til at skabe sig et bedre liv. Jeg håber bare, at hun ikke drømmer. Det kan jeg nemlig huske, at det var hendes svage side. Hun har altid haft de her vilde drømme, som ikke gjorde noget godt for hende.

Post Author: Brumbassen