Site Loader

Hvis du er lidt usikker på, hvad backgammon egentlig er – eller hvis du måske bare skal have frisket reglerne lidt op, Så følg med her, så er du up-to-date. 

Backgammon er et brætspil med plads til to spillere. Der skal bruges to terninger samt en dobbeltterning. Det tilfældige ved terningernes udfald gør at backgammon ikke er et hundrede procent færdighedsspil. Det er altså ikke nødvendigvis den kløgtigste der vinder – men den heldigste.  

Reglerne i backgammon 

Hver spiller har et hjemland (sort og hvid). Backgammon består af 24 felter. Brikkerne kan kun rykkes fremad og det gælder om at få alle sine brikker ud. Når brikkerne når ”mål” tages de ud af brætspillet. Første spiller slår med de to terninger. Nu kan spilleren enten vælge at rykke én brik det samlede antal eller flytte to brikker henholdsvis det antal felter som de to terningers øjne er landet på. Men et felt er spærret hvis modstanderen står på det. Der skal rykkes hvis muligt og ellers videre gives turen.  

Den spiller som først får alle sine brikker i mål har vundet. Hvis den spiller som vinder, vinder uden at modspilleren har nogle af sine brikker ude kalder man det gammon og værdien (point eller beløbet) fordobles. Har taberen stadig en brik i sit hjemland (uden at have taget nogen ud) kaldes det backgammon og værdien tredobles.  

Du kan se, hvordan backgammonspil kan se ud i forskellige former på https://www.hyggeonkel.dk/overblik/backgammon/. Her kan du også købe spillet til ganske overkommelige priser. 

 

Post Author: Lotte