Site Loader

Jubi så er det forår igen, og havesæsonen går for alvor i gang igen. Selvom der bestemt også er ting at tage sig til i haven i løbet af efterår og vinter, føles det unægtelig noget skønnere at gå i haven, når vejret er lidt varmere.

Noget af det første, som vi plejer at kigge til er vores græsplæne. Hvordan har den klaret vinteren er lidt varierende. Nogle år har der været meget mos i græsplænen, som kan være et stort stykke arbejde at komme til livs igen. Har du fået meget mos i græsplænen, kan din plæneklipper være en stor hjælp i kampen mod mosset – vel at mærke, hvis du bruger græsslåmaskinen rigtigt.

Ideen er at styrke græsset, så det vinder sin plads tilbage, og det gør du ved at køre med din plæneklipper ca. en gang om ugen. Hvis du slår dit græs for ofte, risikerer du at stresse rodnettet i græsplænen, hvilket er lig med dårligere vækst. Og det var jo ikke lige hensigten!

Inden du starter plæneklipperen, er det også vigtigt at tjekke, hvilken klippelængde din plæneklipper er indstillet til. I starten af vækstsæsonen er det rigtigt godt at have en klippelængde på 4-5 cm. Det gør, at græsset er mere modstandsdygtigt overfor mosset fremmarch og ligeledes med andet ukrudt.

Er der bare pletter, plejer vi at efterså disse, når foråret er kommet lidt i gang, samtidig med at græsplænen får en omgang gødning.

En smuk grøn græsplæne er desværre ikke noget, der kommer af sig selv. Ligesom andre planter og træer i haven, har den brug for pleje og en hjælpende hånd af og til. Til gengæld får du grundlaget for mange timers god leg og hygge i haven.

 

 

Post Author: Lotte