Site Loader

Omkostningerne til at installere og drifte de forskellige former for varmepumper varierer en del. Jordvarmepumper er dyrere at installere end varmepumper som har luft som varmekilde, faktisk koster de helt op til som tre gange så meget, fordi jordvarmepumper kræver at der foretages en større udgravning, så der kan lægges et rørsystem ned i jorden. Det kan blive lidt dyrt afhængigt af terrænet på din ejendom. Forvent at betale i omegne af 100.000,- for et jordvarme system. Luftkilde varmepumper kan findes meget billigere, typisk i prislejet 10.000,- til 30.000,-, fordi enhederne har tendens til at være enklere, og installationen er nemmere, end jordvarmeanlægget.

Omkostningerne til at drifte og vedligeholde en varmepumpe varierer med typen af ​​system. Det er billigere at drifte en jordvarmepumpe, fordi jorden og vandet har en relativt konstant temperatur, der gør det muligt for varmepumpen at fungere effektivt. Jordbaserede systemer har også den fordel, at de ikke udsættes for det skiftende udendørs vejr, hvilket forhindrer meget slitage. Ulempen ved jordvarmeanlæg er, at de kan være forholdsvis kostbare at reparere, hvis der er brug for adgang til den underjordiske del af systemet. Luftkildeanlæg er nemmere at få adgang til og servicere, men de har dog ofte brug for mere regelmæssig vedligeholdelse, fordi de er mere udsatte. Luftkildevarmepumper skal ofte også bruge mere supplerende energi til at køre, især i koldere klimaer, og dette vil koste dig mere på din energiregning.

Varmepumper kan meget vel spare dig for mellem 30 og 40 procent eller mere på din forsyningsregning. Men for at bevare effektiviteten er det vigtigt at huske, at varmepumpene skal vedligeholdes løbende. En vigtig faktor er også, at du vælger en varmepumpe, som fungerer effektivt i det klima, hvor du befinder dig. I sidste ende kan varmepumper spare dig for mange penge på energi budgettet, hvis du installerer en pumpe, som passer lige nøjagtig til dit område.

Læs mere på varmepumpeoversigten.dk, hvis du ønsker mere information om de forskellige typer varmepumper og få viden om, hvornår du bør vælge de forskellige typer.

 

Post Author: Lotte