Site Loader

Det er dejligt, når man har grund til at være tilfreds med veludført arbejde. Den oplevelse havde jeg i sidste uge, da jeg efter flere ugers intens indsats i fritiden blev færdig med at lave det halvtag over vores terrasse, som vi har savnet i flere år. Både min kone og jeg har tit undret os over, at de forrige ejere af huset ikke havde valgt at lave hel eller delvis overdækning af terrassen, for det vil jo gøre den lagt mere anvendelig.

Nu stod jeg sammen med min kone og beundrede mit arbejde. Jeg er nok ikke den helt store handyman, men jeg kan dog godt bruge hænderne til lidt håndværksmæssigt arbejde, når bare det ikke er alt for kompliceret. Derfor har jeg selv udført det hele, for der er vist ikke noget af arbejdet med sådan et halvtag, der kræver autorisation.

Jeg havde lavet et halvtag i hele terrassens bredde, men kun så det går to en halv meter ud fra huset, så vi stadig har et par meter terrasse, hvor man kan ligge og slikke solskin, når vejret er til det.

Men vi har fin plads under halvtaget, og det første, jeg gjorde, var at rulle vores Weber grill ind under halvtaget, hvor jeg for længst havde planlagt, hvor den skal stå. Min kone nævnte så, at vi da også skulle flytte vores terrassevarmer ind under halvtaget, for her inde vil vi få meget mere glæde af den, når varmen ikke bare fiser op i den blå aftenluft.

Det ville jeg så gøre, men så opdagede jeg, at der ganske enkelt ikke var højde nok under halvtaget til at have den stående der. Vi ærgrede os begge to, men vi blev så enige om, at vi alligevel godt kunne trænge til en ny, og så måtte vi finde en af en anden type, der ikke er så høj.

Sådan nogle kunne jeg huske, at jeg havde set i vores lokale byggemarked, da jeg var der for at købe en række af de ting, jeg skulle bruge til at bygge halvtaget. Min gamle boremaskine, der også fungerede som skruemaskine, var efterhånden blevet moden til at sende på pension, og da jeg nu sparede en del penge ved at lave alt arbejdet med halvtaget selv, valgte jeg at forkæle mig selv lidt ved at købe en gedigen Makita boremaskine af den batteridrevne slags, så jeg var uafhængig af kabler til maskinen. Den viste sig i øvrigt også at være et glimrende stykke værktøj, som det var en fornøjelse at arbejde med.

Min kone sagde, at hun gerne ville med i byggemarkedet næste dag, så hun også kunne få lidt indflydelse på, hvordan vores nye terrassevarmer skal se ud. Det aftalte vi, og det var på det tidspunkt, at jeg blev opmærksom på, at jeg manglede en lille smule arbejde endnu, for den lille, lidt søvnige lampe, der sad udvendigt på huset ved terrassen, ville ikke være lys nok Vi skulle have noget bedre udendørs belysning, så terrassen kan bruges også lidt sent om aftenen.

Post Author: Brumbassen