Site Loader

Hosting er – basalt set – processen, hvor en virksomheds maildrift, fjernbackup og lignende bliver overtaget af et eksternt firma. Det eksterne firma har et datacenter, som også kaldes en serverpark, hvorfra der ydes hosting. En virksomhed kan få foretaget al IT-drift fra denne serverpark, hvilket medfører flere fordele:

Når man benytter sig af hosting, benytter man sig reelt set også af outsourcing. Outsourcing betyder egentligt bare, at man lader visse opgaver i virksomheden gå til eksterne leverandører for at spare tid eller penge. Outsourcing i forhold til IT betyder slet og ret, at al ens IT-drift er outsourcet til et hosting-firma. Det sparer både tid og penge!

Når man outsourcer virksomhedens maildrift, slipper man for selv at stå med kompliceret opsætning og vedligeholdelse af maildrift med videre. Med mindre, at ord som groupware og Hosted Exchange-servers bringer glade minder frem, kan det være en stor fordel at benytte sig af hosting og lade de professionelle om det.

Med outsourcing af IT-driften skal man som virksomhed hverken investere i dyrt software eller hardware. Hardwaren, serverparken eller datacenteret, sørger hostingfirmaet for, mens dyrt software ikke er nødvendigt for at forbinde virksomhedens enheder til serverparken.

Hosted Exchange

Hosted Exchange hosting er den ultimative løsning for ens maildrift. Med Hosted Exchange bliver al virksomhedens mail synkroniseret i en stor serverpark – man benytter sig af outsourcing af hele ens maildrift. Fra serverparken kan man derved tilgå al ens mail fra forskellige enheder(bærbar computer, PDA, mobiltelefon, stationær computer) i nyeste udgave. Ændrer man et dokument på ens stationære kontorcomputer, sørger Hosted Exchange for, at dokumentet er som man efterlod det, når man åbner sin bærbare computer senere på dagen.

Hosted Exchange hosting fungerer ikke kun til mail, men også til kalendere, aftaler og des lignende. Derfor er en Hosted Exchange løsning uundværlig, hvis man har brug for mobilitet, eller benytter forskellige enheder på sit arbejde.

Outsourcer man ens Hosted Exchange hosting, bliver der samtidigt sørget for, at al mail bliver scannet for virus og spam. Derved får man ikke alene synkroniseret samtlige af virksomhedens mails via hosting, men Hosted Exchange-serveren sørger også for, at det kun er relevant mail, der kommer frem

MailScanning

Mailscanning er, simpelthen, skanning af alle indgående mails. Formålet med Mailscanning er naturligvis at vira og spam opdages i god tid, således at man som virksomhed ikke skal bruge tid på selv at fjerne det.

Mailscanning fungerer som Hosted Exchange via hosting. Man lejer en smule plads hos et hostingfirma, hvor al virksomhedens mail ’bliver kørt igennem’, inden det ankommer til mailindbakken. Bliver der fundet vira eller spam, bliver mailen enten desinficeret eller slettet fuldstændigt.

Mailscanning er den letteste løsning, hvis man som virksomhed ikke gider bøvle med frygten for mailvira. Det koster ganske få penge med hensyn til hosting, og det forsinker ikke ens mails mere end ganske få millisekunder. Outsourcing af ens maildrift kan på langt sigt være en rigtigt god investering, hvis ens Mailscanning får stoppet bare en enkelt, effektiv virus.

Fjernbackup

Fjernbackup er på mange måder ligesom en forsikring – man håber, at man aldrig får brug for det, men glemmer man det, når uheldet er ude, kan det gå rigtigt galt!

Fjernbackup er outsourcing af virksomhedens backup. Her tages der fra en sikret serverpark et sted i landet typisk dagligt en backup af alle virksomhedens vigtige dokumenter. Hvis uheldet er ude, og en computer går ned, eller virksomhedens bygningsareal brænder, er alle ens dokumenter sikret via fjernbackuppen.

Outsourcing af ens backup via fjernbackup er prissat efter hvor meget plads, man har brug for. Men med en lille til mellemstor virksomhed koster det ikke mere end et par hundrede kroner månedligt at sikre ens dokumenter til evig tid med fjernbackup og hosting.

Hosting og outsourcing kan spare rigtigt meget tid for en virksomhed, da virksomheden både slipper for opsætning af vedligeholdelse af backup, maildrift og des lignende. Hvad end man har brug for den fulde pakke, Hosted Exchange, alle bare har brug for Mailscanning for at forhindre vira, er outsourcing til et hostingfirma vejen frem.

 

Post Author: Brumbassen