Site Loader

Som fysioterapeut møder jeg mange forskellige typer mennesker, men fælles for dem er, at de har brug for min professionelle hjælp. Mange skal heldigvis bare have nogle få behandlinger for at få rettet op på en midlertidig skavank, men mange af mine klienter, som jeg foretrækker at kalde dem frem for patienter, må døje med lidelser, som kræver mange besøg over en lang periode.

Det kan for eksempel være mennesker, der skal gennem en lang periode med genoptræning efter en eller anden form for skade. I de fleste tilfælde er der god succes med de forskellige former for genoptræning, så de fleste af mine klienter får en helt normal eller i hvert fald tålelig tilværelse efter genoptræningen.

Men der er også en gruppe klienter, som jeg må tilstå, at jeg har meget ondt af, og det er de ubehageligt mange mennesker, der bliver ramt af slidgigt – læs om det her. Det er en forfærdelig sygdom, som i høj grad forringer livskvaliteten for dem, der er hårdt ramt af sygdommen. I de værste tilfælde kan folk med slidgigt ikke klare dagligdagen uden hjælp fra andre mennesker. Ofte er deres fingre så kraftesløse, at de for eksempel ikke er i stand til at binde deres egne snørebånd.

I min klinik har jeg et fast klientel af mennesker, der går til behandling af slidgigt hos mig. For der er mulighed for med fysioterapeutisk behandling at lette deres symptomer lidt, så de i en periode efter en behandling har det bedre både med hensyn til funktion og til smerter. Det er typisk mennesker, der kommer til mig cirka en gang hver anden uge, når de selv kan mærke, at det nu igen er tid til at få en behandling.

For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af et firma, som forhandler apparaturet til en helt ny metode til slidgigt behandling. I stedet for den specielle form for massage, som jeg i mange år har praktiseret, går den nye metode ud på, at man med et specielt konstrueret apparat sender elektrisk strøm ind i klientens krop de steder, der er ramt af slidgigt. Det er re5.com, der er tale om.

Det skal indrømmes, at jeg var noget skeptisk, men der var god dokumentation for virkningen med denne behandlingsmetode, som har været brugt i nogen tid i andre lande. Derfor valgte jeg at satse på den nye behandlingsform, fordi min investering trods alt var til at overse.

Jeg valgte at lægge lidt forsigtigt ud forstået på den måde, at jeg snakkede med nogle få af mine klienter om den nye behandlingsform. Jeg tilbød dem at være en slags forsøgskaniner, så de uden at skulle betale for det kunne få den nye og moderne behandling, hvorefter de skulle melde tilbage til mig om deres oplevelse af behandlingen.

Det stod med det samme klart, at behandlingsmetoden er absolut smertefri, og jeg blev også hurtigt klar over, at den i langt de fleste tilfælde var mere effektiv end den massage, jeg ellers har brugt på mine klienter.

Nogle af mine værst ramte klienter har fået det betydeligt bedre, og de får i øvrigt sygesikringen til at betale for fortsatte behandlinger.

Post Author: Brumbassen