Site Loader

I en verden hvor hvert minut tæller, hvor vi både skal have tid til at være professionelle, samtidig med at der skal være tid til at være private, der er det godt at have hjælp til at sætte tingene i system. Implementering af timeregistrering kan være løsningen på arbejdspladsen. Men det er ikke alle steder ideen om timeregistrering tages imod med åbne arme. Mange frygter naturligt for at det blot er endnu et skridt i retningen af total overvågning. Men præsenteres ideen om timeregistrering på den rette måde, og implementeres med de rette motiver, så kan det for de fleste hurtig konstateres at det er forbedrende for dagligdagen.

Mange fordele ved at registrere timer
Som arbejdstager, så kan det være indbefattet ekstra frihed, at man indfører timeregistrering. Man kan for eksempel bruge det som et middel til at lave flex arbejde, og hele tiden holde styr på hvor mange timer der er i systemet. Nogle virksomheder har brug for kreativ arbejdskraft, som ikke trives helt så fint under strenge rammer. Men som virksomhedsejer er man naturligvis interesseret i at få timer for lønnen, og med et timeregistrering system, så kan flex pludselig blive muligt. Man kan også forestille sig en virksomhed som arbejder med ordre baseret opgaver, hvor medarbejdere veksler mellem forskellige projekter.

Der kan systemet sættes op, så man tjekker ud og ind mellem projekter efterhånden som man bevæger sig i arbejdet. Alt det kræver er et tryk på en knap. Det er klart, at selv et tryk på en knap kan være en stor ting, afhængig af hvilken type virksomhed der er tale om, og hvilke traditioner og vaner der skal brydes. Men, når først et timeregistrerings system er implementeret, så viser undersøgelser at det stort set altid har stor postiv effekt både for arbejdstagere og for arbejdsgivere.

Arbejdsgivere nyder godt af timeregistrering
Der er selvsagt også store fordele for arbejdsgiver, når vi taler brug af timeregistrering. Ikke alene man man med ganske få klik med musen bringe statistikker op, men systemet vil også kunne hjælpe med udregning af priser på projekter som er timebetalt. Dertil kommer at der vil være væsentligt mindre papir arbejde der skal forberedes til revisoren i forbindelse med regnskaber.

De gode systemer kan også integreres med forskellige økonomi systemer, og har man medarbejdere som er timebetalt, så betyder det væsentligt mindre arbejde i forbindelse med lønningsdag. Med timeregistrering er der altså skabt mere tid til andre ting.

Mange muligheder, et valg
Når beslutningen om at implementere timeregistrering er taget, så kommer næste skridt – Der findes ufatteligt mange systemer og programmer der kan holde styr på tiden. Oftest for mange virksomheder anvender man et simpelt stykke papir hvor man løbende skriver timer på. Ulempen er at papiret kun er tilgængeligt et sted, og forsvinder papiret, ja så har man et problem. Vælger man i stedet at udnytte et program via clouden, så har man tilgang til online timeregistrering uanset hvor man er. Dette er især smart hvis man skal arbejde udenfor arbejdspladsen, fx. på et kursus, kunde besøg – eller hjemmefra.

Selvfølgelig afhænger valget af budget, men timeregistrering kan løse helt konkrete problemer og gøre livet meget lettere.

Post Author: Brumbassen