Site Loader

Mit ældste barnebarn, Laura, har været på besøg hos os tre dage her i efterårsferien, og som altid havde jeg glædet mig meget på forhånd, for Laura, der nu er blevet 13 år gammel og skal konfirmeres til foråret, er en sød og omgængelig pige. Selv om hun bestemt er kommet i puberteten, har hun en naturlig og imødekommende tilgang til alle mennesker og da ikke mindst til sin morfar og mig.

Laura og hendes forældre bor på Sjælland, mens vi har hjemme i det jyske, så vi ses ikke nær så tit, som jeg gerne ville. Derfor er der nok også en tendens til at forkæle hende lidt, når hun er på besøg, og det gjorde jeg også denne gang.

Ikke kun er Laura kommet i den alder, hvor en mobiltelefon er en uadskillelig del af hende, men der er blandt de helt unge mennesker også gået mode i mobiltelefoner, som helst skal være af et mærke, der giver status.

Det er ikke noget, jeg selv følger så godt med i, for jeg er godt tilfreds med min gamle mobiltelefon, som vist må siges at være alt andet end en smartphone. Men Laura har for nylig fået en ny telefon, idet hun kunne arve sin fars, da han købte sig en ny iPhone 5, så Laura kunne overtage sin fars Samsung Galaxy telefon.

Da jeg spurgte Laura, hvilken gave hun kunne ønske sig i denne ferie, var hun ikke i tvivl om, at hun helst ville have et cover til sin nye telefon. Jeg kunne forstå på hende, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvilket cover man har på telefonen, for den slags er der også gået mode i.

Men hvor kan man købe covers til mobiltelefoner, tænkte jeg, men det var slet ikke noget problem, sagde Laura, for dem sælger de i alle de forretninger, hvor man kan købe mobiltelefoner. Hun køber selv covers her.Laura fortalte, at da hendes far havde købt sin nye telefon, havde han købt århundredets mest kedelige men billige iPhone 5 cover, for i hans øjne var den slags kun beregnet til at beskytte telefonen mod ridser og den slags, så han havde valgt et kedeligt, sort cover.

Laura og jeg aftalte, at vi næste dag skulle køre ind til byen for at finde en forretning, hvor hun kunne vælge det helt rigtige Samsung Galaxy S 2 cover til sin telefon. Selv havde jeg ingen anelse om, hvor dyrt sådan et cover mon kunne være, men min mand forsikrede mig om, at det i hvert fald ikke var noget, der ville bringe mig på fattiggården.

Næste dag kunne jeg mærke på Laura, at hun var noget spændt på, om hun nu kunne finde et cover, hun kunne lide, og som veninderne ikke ville pege fingre ad. Hun tænkte vel, at her ovre i det mørke Jylland er der nok ikke så godt et udvalg som hjemme i Storkøbenhavn, hvor hun bor.

Men hun fandt heldigvis et cover med et diskret mønster i lyserøde og mørkerøde toner, som hun var vildt begejstret for.

Post Author: Brumbassen