Site Loader

Særligt i disse moderne tider er strøm blevet en værdifuld og fuldstændig uundværlig ressource i langt de fleste danske hjem. Derfor kan det i allerhøjeste grad også betale sig at bruge lidt ekstra tid på at sikre sig, at man får den bedste elpris.

Elpriser kan nemlig variere betragteligt, alt efter hvem og hvor man er. Fordi så få beskæftiger sig med deres elpriser, men nærmest i stedet bare betaler per automatik, er der med garanti penge at spare på den front i langt de fleste danske hjem.

Hvordan finder man de bedste elpriser?

Har man ellers været vant til, at elregningen bare var et nødvendigt onde, der skulle betales hvis man ville have varm mad og strøm i fjernsynet, kan det dog være svært at vide, hvor man skal starte. En start kunne dog være at finde ud af, hvad elpriserne afhænger af.

Vidste du for eksempel, at strøm er dyrere vest for Storebælt grundet færre vindmøller? Din geografi og meget andet kan altså have indflydelse på de forventede elpriser. Ellers er der dog ikke andet for end at gå på jagt online og med telefonen i hånden efter den billigste udbyder med de bedste elpriser.

Der kan være meget at spare

Der kan faktisk være temmelig meget at spare ved at vælge den rigtige løsning – og dermed den rigtige leverandør af sit el.

De forskellige el-leverandører sammensætter nemlig deres pakker på vidt forskellig måde. Nogle steder er prisen fast i et lang stykke tid, men den andre steder er variabel og følger markedsprisen på el.

Det gælder altså derfor om at kigge på sit eget forbrug samtidig med, at man følger efter i maven om man vil have det bedst med at kende sin pris på el (langt) ud i fremtiden eller om man har det fint med, at prisen varierer. Det er nok lidt de samme overvejelser man kan gøre sig mht. sit huslån, selv om beløbene naturligvis ikke kommer i samme niveau, når vi taler om prisen på el.

 

Post Author: Lotte