Site Loader

Gode minder er gode at genopfriske. Det må jeg erkende, efter at jeg i sidste weekend formelig svælgede i gode minder sammen med en masse andre mennesker. Jeg var nemlig til 10 års jubilæum på den højskole, jeg gik på for de nævnte 10 år siden. Højskolen havde inviteret hele holdet fra den gang til en jubilæumsfest om lørdagen og tilbudt os overnatning på skolen til om søndagen.

Festen var fin, men det var og blev samværet med de andre fra holdet, der var det egentlige indhold i den weekend. Stemningen var helt i top lige fra starten, da vi mødtes på skolen lørdag lidt over middag, og selv om jeg ikke havde set ret mange af de andre i de mellemliggende 10 år, kunne jeg uden tøven genkende dem alle sammen, og lidt overraskende for mig selv kunne jeg også huske alle navnene.

Vi sad længe ved kaffebordet den lørdag eftermiddag, og vi fortalte alle om, hvad vi havde brugt tiden på siden vores højskoleophold. Selv kunne jeg berette, at det var kurset på højskolen, der havde inspireret mig til den uddannelse, jeg startede på kort efter tiden på højskolen.

Journalistik på højskole

Der var nemlig tale om en højskole med journalistik som hovedfag, og det havde fanget mig så meget, at jeg kort efter var begyndt på journalisthøjskolen i Århus og havde gennemført uddannelsen. Nu arbejder jeg som journalist på en af de større landsdækkende aviser.

Mange af de andre havde nogenlunde tilsvarende historier at fortælle, men der var dog ikke andre end mig, der havde taget en egentlig journalistuddannelse efter højskolen. Men flere af de andre havde i deres arbejde haft god brug for den viden, de havde tilegnet sig på kurset. En af de kvindelige kursister fra den gang arbejder nu med PR i et reklamebureau, og hun var i hvert fald helt sikker på, at kurset på vores højskolen havde klædt hende godt på til det arbejde.

Generelt var vi alle sammen enige om, at højskoler har stort betydning for deres elevers udvikling. Da vores hold var på højskolen, var vi alle ret unge og noget usikre på, hvilken vej vi ville vælge for vores fremtid. Den usikkerhed blev tydeligt mindre i løbet af vores ophold på skolen, og det var ikke kun undervisningen, der på den måde modnede os. Det var i lige så høj grad samværet med de andre og de mange samtaler om vores fremtid, der var med til at sætte tilværelsen i perspektiv.

I det hele taget er den sociale side af det at være på højskole et meget væsentligt element. Ved jubilæumsfesten var vi i hvert fald alle sammen enige om, at vi var blevet mere helstøbte og afbalancerede mennesker af vores højskoleophold.

Man bliver i høj grad skolet i at omgås andre mennesker, når man er sammen med dem stort set døgnet rundt. Der er nogle hensyn, man er nødt til at tage til hinanden, fordi skolen ikke bare er en skole, men også på samme tid også kursisternes hjem i den periode.

Post Author: Brumbassen