Site Loader

Ok indrømmet – jeg har ikke lavet teambuilding for en hel gruppe bankfolk, men for nyligt var jeg ud og lave teambuilding for en gruppe mennesker i en netværkorganisation jeg er medlem af. I denne gruppe af mennesker er der alt fra studerende, over bankfolk til selvstændige og IT nørder. Jeg var blevet bedt o mat komme og lave teambuilding for disse folk, så de fremover kunne lave de fede projekter der gør vores forening så skøn at være en del af.

Det var en udfordring – først og fremmest fordi jeg skulle planlægge det. Jeg har lavet mange teambuildingarragementer igennem tiden, men aldrig for en så broget flok som denne. Det betød at jeg brugte lang tid på at planlægge forløbet og tænke over hvad der skulle til for at det kunne blive en succes. Jeg kørte følgende program af, for at rykke dem i deres holdninger til samarbejde.

Det var en 3 trins raket, hvor jeg først ville have folk til at tænke over hvad de sætter pris på ved at samarbejde med andre personer. TIl det der brugte jeg en power Point præsentation hvor der var samlet 50 billeder, der alle havde noget med samarbejde at gøre. Jeg satte noget stemningsmusik på der også var markant anderledes end det de plejer at høre. Jeg bad alle folk om at respektere at der SKULLE være ro og de skulle sidde bare og kigge på billederne. Når billederne havde kørt igennem en gang så skulle de i næste runde skrive ned alle de ord de kom på i forbindelse med disse billeder.

Herefter lavede vi en workshop, hvor folk kom til at snakke om hvad der betød noget for dem i forbindelse med teambuilding. Gruppen var delt i 2 hold så de fik godt med tid til den enkelte til at diskutere hvad de havde set i præsentationen.

Herefter var det tid til lidt udfoldelser, hvor de skulle lave noget. Der blev valgt en formand for hver gruppe, der kom med mig udenfor døren. her fik de præsenteret to øvelser som gruppen skulle lave på tid. De måtte tage det i den rækkefølge de ville men der måtte ikke stille opklarende spørgsmål når første øvelsen var gået igang. Det var ganske morsomt at se hvordan de to forskellige grupper de opførste sig både internt og overfor hinanden.

Til slut skulle de ud og lege med ild – de skulle ud og brænde sig selv af med fakler. Det er altid en meget stor udfordring for folk. De skulle føårst og fremmest brænde sig selv af, men derefter skulle de finde en partner som de stolede på og så skulle de brænde af på hinanden. Det var en kæmpe udfordring for mange fokl, men alle kom igennen øvelsen efter lidt betænkningstid.

Ialt var det en rigtig fed aften og alle fik rykket deres grænser og fik noget med hjem. Nogle af disse øvelser har jeg brugt igennem flere år, både på teambuildingkurser men også i forbindelse med mine IT kurser. Her kan man også lave en masse øvelser for at bringe folk tættere sammen og optimere deres læring.

Post Author: Brumbassen