Site Loader

Af og til kommer jeg til at tænke tilbage på computerteknologiens barndom, som for mit vedkommende blev oplevet i begyndelsen af 1980’erne. På min arbejdsplads blev de første computere taget i brug i 1981, og der var tale om såkaldte mainframe computere, som var forbundet med en række såkaldt uintelligente terminaler.

Jeg kan tydeligt huske, at da vi første gang skulle have opgraderet systemet til en hurtigere arbejdshastighed, fortalte vores leverandør, at vi som tommelfingerregel kunne regne med, at ekstra ram til computer koster cirka 1000 kroner pr. megabyte.

Det kom jeg igen til at tænke på forleden, da jeg var inde i en computerforretning for at få forbedret min egen bærbare computer. For det første skulle jeg have et nyt batteri til bærbar, for det oprindelige havde efterhånden lidt svært ved at levere strøm i ret lang tid ad gangen.

Og så ville jeg også gerne have lidt mere ram i den, og ekspedienten fortalte, at jeg skulle give knap 700 kroner for en klods med 1 gigabyte ram. Da en gigabyte jo svarer til 1000 megabyte, siger det noget om den prisudvikling, der er sket i løbet af de cirka 30 år.

Så jeg fik opgraderet den bærbare, så den nu er mærkbart hurtigere at arbejde på. Samtidig købte jeg i øvrigt også en adapter til bærbar, så jeg kan lade batteriet op, mens jeg kører i bil. For mig vil det trods et nyt batteri i computer være en stor fordel, fordi jeg så altid har et opladet batteri.

Post Author: Brumbassen