Site Loader

#Artikel opdateret april 2022

Aid-Online var et forsøg på at snylte på de danske hjemmesiders reklameindtægter. Projektet gik ganske enkelt ud på, at os brugere skulle installere et program i vores browser, der ville erstatte de reklamer vi ellers ser med nogle andre mere “etisk forsvarlige” reklamer. Heldigvis blev projektet lagt i graven i dag, men diskussionen om hvornår man snylter på andres arbejde er en eviggyldig diskussion.

Diskussionen vender tilbage regelmæssigt

For et par år siden blussede diskussionen op igen. En dygtig norsk udvikler havde lavet en digital udgave af scrabble, valgte at kalde den wordfeud og fik gigantisk succes med projektet. Faktisk så meget, at pengene væltede ind i en grad, så de stakkels scrabble-rettighedshavere overvejede at slæbe nordmanden i retten, fordi hans produkt mindede lidt for meget om deres gode gamle brætspil. Men der endte de heldigvis ikke.

Faktisk gav Wordfeud nyt liv til Scrabble

Sagen var nemlig den, at Wordfeud på ingen måder gav brætspillet Scrabble dødsstødet – snarere tværtimod. Da Wordfeud-bølgen var på sit absolut højeste var det fuldstændig umuligt at opdrive Scrabble brætspillet her i landet. Det har heldigvis ændret sig lidt, så spillet nu igen er i handlen (også med Æ Ø og Å).

Det er lettere at snyde online

I skrivende stund (2014) lader det til, at Wordfeud-feberen lige så langsomt er ved at ebbe ud. Primært fordi der på nettet dukkede en masse snydesider op, hvor folk kunne indtaste deres bogstaver og hjemmesiderne så automatisk regnede ud, hvilke ord der var bedst at bruge.

Det lader sig på ingen måder gøre, når man har bænket sig med brætspillet omkring stuebordet. Her er det lidt nemmere at kontrollere om nogle af spillerne hiver en iPad frem og bruger hjælp.

Slutresultatet er derfor blevet, at folkene bag Scrabble rent faktisk har meget at takke Wordfeud-udvikleren for. I dag er Scrabble igen blevet fundet frem i familierne og bliver rent faktisk spillet i modsætning til for bare 10 år siden, hvor Scrabble var på vej ud i glemslen.

 

Post Author: Lotte