Site Loader

Man kan godt blive lidt forstemt over nyhederne i fjernsynet for tiden, hvor der berettes om voldsomme demonstrationer og protester mod den siddende regering fra oppositionen i Thailand. Bevares, det er ikke meget forskelligt fra mange andre steder i verden, men min mand og jeg har et specielt og nært forhold til landet, fordi vi gennem de senere år har været på flere meget spændende rejser til Thailand.

Vi elsker det eksotiske land, og det er bestemt ikke kun på grund af det dejlige klima på den årstid, hvor vi har vinter herhjemme. Vi holder meget af thaierne, for vi har altid fået en varm og hjertelig velkomst, når vi har besøgt landet, og vi synes, at thaierne er helt usædvanligt gæstfrie sammenlignet med de fleste andre folkeslag.

Mens vi endnu havde hjemmeboende børn begyndte vi at interessere os for det fjerne østen, efter at vi i en årrække havde brugt vores ferier på charterrejser til de helt traditionelle rejsemål i eller i nærheden af Europa. Men da vores to børn så blev lidt ældre, fik vi lyst til at se noget nyt, og det blev blandt andet til flere rejser til Bali med Bering, som er en usædvanligt smuk ø, hvor vores to teenagebørn også følte sig godt tilpas.

Men nu er børnene flyttet hjemmefra, og vi forældre synes, at vi står mere frit med hensyn til valg af ferieform. Nu tæller strandlivet ikke så meget som tidligere, så vi foretrækker aktive rejser, hvor vi får mulighed for at opleve noget nyt. Vi interesserer os også meget mere for landenes forskelligartede kultur, end vi gjorde tidligere, da vi havde børnene med på ferie.

Den interesse for landenes befolkning og kultur har også ført med sig, at vi i nogle tilfælde vælger rundrejser i de pågældende lande, fordi man på den måde får set så meget af landet som muligt. Vi har endda for nogle få år siden været på en rundrejse i Fjernøsten, der omfattede hele tre nationer, nemlig Thailand, Vietnam og Malaysia.

Vi lader os i mange tilfælde inspirere til den næste ferie af oplevelser, vi har på en given ferie. Det var også tilfældet på den nævnte rundrejse til tre lande, for da vi var i Malaysia, var der en guide, som med stor indlevelse fortalte om Malaysia, som på en måde er en ganske sammensat nation.

Den pågældende guide stammede selv fra den malaysiske del af øen Borneo, som han fortalte en hel del om. Øen indgik ikke i den rundrejse, vi var på, men vi blev begge to meget interesseret i øen, hvis areal deles af Malaysia, Indonesien og Brunei.

Den interesse har ført med sig, at vi nu har været på tre rejser til Borneo – se her , hvor det især er øens meget specielle natur, vi holder af at stifte bekendtskab med. Men sidst, vi var der, fik min mand en eller anden form for insektstik, som medførte en ret slem forgiftning. Det tog ham fire uger at komme af med den, så vi har nok været på Borneo for sidste gang.

Post Author: Brumbassen