Site Loader

Normalt har jeg brænde nok til hele vinteren. Jeg bor på et landsted, og jeg har en masse gamle træer, som jeg er nødt til at skære ned. Jeg har i flere år kunnet klare mig med det brænde, som jeg får samlet sammen ved at skære træerne ned i løbet af foråret. Jeg skærer træerne, kløver grenene til brænde og stabler stykkerne, så de kan nå at tørre. Jeg har gjort det i flere år og har efterhånden oparbejdet sådan et system med at bruge brænde, som jeg kløvede for 2 år siden. Man kan se det der, hvor jeg stabler brændet.

Ud at købe brænde

Men i år har jeg bare ikke haft nok brænde, som er tørt nok. Jeg brugte alle de stykker brænde, som jeg kløvede for 2 år siden ret hurtigt. Det var i øvrigt også et meget regnfuldt år, så noget af brændet er ikke helt tørt endnu. Og sidste års brænde er slet ikke tørt nok endnu.
Og det betød to ting:

1. At jeg er i tvivl, om jeg vil have brænde nok til næste år. Hvis brændet ikke er tørt nok, så er det ubrugeligt. Og alle de timer, jeg har brugt på at skære træer ned, kløve brænde og stable det, kan ikke omsættes til varme i mit lille hus. Jeg må vente til næste år med at bruge det.

Købe briketter

2: At jeg måtte gå på nettet for at købe brændebriketter. Det er i virkeligheden meget nemt at købe træbriketter på nettet. Men et eller andet sted, så strider det lidt imod min livsfilosofi. Jeg har jo svoret overfor mig selv, at jeg skal være totalt selvforsynende. Det var jo grunden til, at jeg sagde farvel til min karriere og købte landstedet. Men jeg må indrømme, at fanatisme kan være farligt. Og den dag, hvor jeg vågnede, forfrossen, og med udsigt til flere dage uden varme, så måtte jeg sluge min stolthed og gå på nettet for at købe brænde. Kiggede også på træpiller: https://ewersenergi.dk/

Det er ikke så dyrt faktisk

Udgiften til de briketter, jeg købte, irriterede mig. Men jeg trøstede mig selv med, at den udgift sikkert bliver hentet tilbage i form af, at jeg vil kunne få solgt meget mere af den grønkål, jeg dyrker økologisk. Der er jo håb forude om, at restauranter får lov til at åbne snart. Og grønkål er populært, har jeg opdaget. Så, jeg købte altså brændebriketter på nettet og fik dem sendt herud.

Der kom et stort læs. Jeg fik dem stablet inde i laden. Et tørt sted. Og nu har jeg i hvert fald brænde nok til resten af vinteren – og muligvis også en del af næste års vinter. Selvom jeg egentlig ikke brød mig om at skulle lave sådan et køb, så må jeg sige, at jeg har opdaget, at briketterne, jeg købte, er meget effektive. Og jeg kan jo se på emballagen, at de ikke skader miljøet. Og det er godt. Endnu en af mine fordomme er blevet nedbrudt her. Jeg troede faktisk, at pressede træspåner i briket-form indeholder kemikalier. Men det kan jeg jo se, at det gør de ikke.Det er vel tæt på CO2 neutralt?

Post Author: Brumbassen