Site Loader

Det er nok egnens flotteste garage, min søn og svigerdatter nu har fået sig ved det hus lidt udenfor byen, som de købte for et par år siden. Og jeg tillader mig at tage en lille smule af æren for nybygningen, for jeg har hjulpet min søn med både planlægningen og arbejdet.

Der er rigelig plads på deres grund, så de ønskede sig en garage med plads til to biler samt masser af plads til at indrette hobbyrum bagest i bygningen, men deres økonomiske formåen har nogle begrænsninger, så opgaven gik ud på at få garagen bygget så billigt som muligt. Vi valgte i fællesskab at opføre den i træ, for så kunne vi selv udføre alt arbejdet – også støbningen af sokkel og gulv, for det kræver nu ikke den store, håndværksmæssige kunnen.

Her i byen har vi et entreprenørfirma, der har specialiseret sig i nedbrydning af bygninger, og der har man for nogle år siden indrettet en butik, hvor man som privat kunde kan købe brugte byggematerialer og genanvende dem. Vi fravalgte dog at købe brædder og planker der, men jeg vidste på forhånd, at den butik har et stort udvalg af for eksempel nye vinduer, der i mange tilfælde er stort set lige så gode som nye.

Min søn og jeg havde på forhånd lavet en tegning over, hvordan garagen skulle være, men vi ventede med de sidste detaljer så som dimensionen på bygningens vinduer, til vi havde indkøbt dem, for så ville det jo være nemmere at finde nogle i den rigtige størrelse.

Så en dag tog vi på indkøb hos den pågældende entreprenør, og jeg havde lånt en pænt stor trailer af min nabo, så vi selv kunne fragte det hele hjem til min søn. Vi fandt også nogle rigtigt pæne vinduer, som ville passe fint ind i den bygning, vi havde forestillet os.

Vi skulle også bruge en garageport, men vi fandt desværre ikke en, der var egnet, så den måtte vi købe fra ny. Derimod var det en smal sag at finde en yderdør ( Her faktisk: http://www.sparvinduer.dk/yderdoere/ ) til bagenden af garagebygningen, hvor der jo skulle være en dør, så man kan få adgang til hobbyrummet uden at skulle åbne garageporten.

Vi var også så heldige, at butikken havde et ganske stort lager af tagplader i bølgeeternit i sort, som netop var den farve, vi havde besluttet os for. Pladerne var så fine som nye, og vi sparede flere tusinde kroner i forhold til at købe nye tagplader.

Noget af det, der overraskede mig mest under besøget hos entreprenøren, var det meget store udvalg af døre i alle afskygninger. Ham, der ekspederede os, forklarede, at det hænger sammen med, at firmaet ofte har til opgave at nedbryde erhvervsbygninger, og døre til for eksempel kontorer, er jo ikke lige det, der bliver slidt mest af almindeligt brug, så langt de fleste af de døre, vi fjerner fra den slags bygninger, er bestemt velegnede til genbrug. I mange tilfælde kan man med en gang maling få dem til at ligne helt nye døre.

Post Author: Brumbassen