Site Loader

… der findes kun dårlig påklædning. Den sætning har de fleste sikkert hørt på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv. Essensen er, at så længe man klæder sig på efter vejrforholdene, så bør man være i stand til at klare sig igennem selv den værste orkan. Det er naturligvis en smule groft skitseret, men vi kan hurtigt blive enige om, at regnvejr er sjovere med et godt sæt regntøj på.

Et problem er tit og ofte for voksne, at det praktiske tøj ikke er særlig smart tøj. Jovist, man kan sagtens købe en rigtig flot skijakke, som kan holde det meste vind og vejr ude, men sådan en vil ofte koste de første 3-4000 kr. Med de par vintre, vi har haft de sidste par år, kunne det også være praktisk, hvis voksne kunne iføre sig en flyverdragt. Det er imidlertid som om, at der er en uskrevet aldersgrænse på den varme heldragt, som gør, at den primært er forbeholdt mindre børn. Også regntøj kan være en god investering i det våde Danmark, men også her er der nogle blokader i forhold til udseendet. Et virkelig godt sæt vil ofte koste omkring 1000 kr., og cykler man til og fra arbejde kan det være godt givet ud. Men hvor mange føler sig lige smarte i et par regnbukser? Ens underkrop bliver næsten den dobbelte størrelse, og skal man virkelig betale 1000 kr. for sådan et look?

Derimod er det lidt nemmere at være barn, når man skal klædes på til det dårlige vejr. Som skrevet er det intet problem for et barn at hoppe i en flyverdragt, og med en aktiv hverdag i vuggestue og børnehave kan det også være nødvendigt for de små poder at have noget godt vintertøj.

Balancegangen i at købe vintertøj til børn ligger i, at det gerne skal være af ordentlig kvalitet, men samtidig skal det ikke være for dyrt, i forhold til at børnene også vokser ret hurtigt ud af det. Man kan sagtens betale 1000 kr. for en flyverdragt til et barn, men spørgsmålet er, hvor godt pengene er givet ud, hvis barnet kun kan passe den i et år? Man kan selvfølgelig altid satse på en efterfølger eller på at sælge den videre, men en flyverdragt vil også bære præg af at være blevet brugt i et helt år. Omvendt set, så må man som sagt heller ikke gå på kompromis med kvaliteten. Hvis dit barn går i vuggestue eller børnehave, vil det tilbringe en del tid i flyverdragten. Oveni det skal du lægge den tid, som du selv vil tilbringe ude sammen med dit barn. Slitage er et nøgleord i forhold til flyverdragten, da den skal kunne holde til diverse fald, numseture ned af skrænter og lignende. Flyverdragten – og dit barns vintertøj generelt – skal være varmt, vindtæt, åndbart og vandafvisende. Derudover skal dit barn også have god bevægelighed i det. Det svarer med andre ord til de krav, du vil stille til dit eget vintertøj, om end du i dit barns tilfælde skal tænke mere på det praktiske end det smarte udseende.

Post Author: Brumbassen