Site Loader

Når man fokuserer på at ramme modstanderens kubbe, tænker man nok ikke over, hvor inspirationen til kongespil kommer fra. Men man må indrømme, at der er tæt sammenligning mellem kongespil og gamle middelalder borgslag.

En lang historie

Forestil dig at din arm er en blide fra middelalderen, som kaster med træ imod fjendens borg og forsøger at vælte fjendens tårne, så deres borg falder sammen. Og så forestil dig at kongen, som står i midten, er det slag, som foregår mellem din hær og fjendens. Da halvdelen af de krigere er dine egne, prøver du på at undgå at ramme dem, for hvis de dør, mister du din hær. Hvis du mister din hær, er der intet imellem dig og fjendens hær og så er der åbent slag for din borg.

I middelalderen ventede de selvfølgelig ikke på hinandens ture. De skød bare så snart de havde ladet en blide. Men det kan ses som planlægningen. Man planlægger, hvor man skal ramme med sine seks blidere, før man skyder.

Plus, hvis alle bare kunne skyde i kongespil, vil der ikke være meget konkurrence eller spænding over det. Risikoen for at en deltager bliver ramt i stedet for en kub, ville også være forøget.

 

Post Author: Lotte