Site Loader
Havehegn stop hunden

Vi holder hele familien meget af vores dejlige hund, Tell, som er en Golden Retriever i sin bedste alder lige godt og vel fem år gammel. Men som hanhund er Tell en hund med en temmelig stærk vilje, så det med at være lydig i alle sammenhæng er ikke lige ham.

Hvis for eksempel en hunhund er i løbetid et eller andet sted indenfor en kilometers omkreds, så er han bare ikke den, der vil blive hjemme, hvis han kan se sit snit til at stikke af. Da det var sket tilstrækkeligt mange gange, tog jeg konsekvensen og indhegnede hele vore have med et trådhegn, som jeg satte så tæt op ad vores hække, at det i dag er helt usynligt.

Men selv om Tell nu på den måde holdes indenfor vores havehegn, er der alligevel nogle hensyn, vi er nødt til at tage på grund af ham. Min kone har forsøgt at lære ham at holde sig væk fra de havebede, hun bruger en del tid på at holde i fin stand, men det er rent faktisk ikke lykkedes hende, for hun opdager jævnligt, at Tell uden hensyn til hendes planter vader rundt i bedene, hvilket hun skælder ham ud for.

Vi har snakket om, at vi kunne afskærme hendes bede med en eller anden form for indhegning, men det kan nemt vise sig at være en usikker metode, medmindre vi vil opsætte et højt plankeværk til at holde Tell væk fra bedene. Altså sådan nogle plankeværk som disse for eksempel: http://www.hegnshop.dk/pl/Tr%C3%A6hegn-Plankev%C3%A6rk_23765.aspx

Men det vil bestemt ikke pryde haven, så den løsning vil vi helst undgå. I stedet har vi nu valgt at erstatte min kones almindelige havebede med nogle nye højbede, idet vi regner med, at Tell så bedre kan respektere, at han ikke må hoppe op i dem, for han er også indendørs vant til, at han ikke må hoppe op i møblerne, så der vil da nok være en god chance for, at sådan nogle højbede i hans øjne er en form for møbler, som han altså bare skal holde sig nede fra.

Så nu har jeg overvejet, hvordan jeg skal anlægge sådan et par højbede. Min første tanke var bare at købe nogle trykimprægnerede planker og selv bygge bedene, men min nabo fortalte mig en dag i sidste uge, at det nok ikke kan betale sig, for man kan købe sådan nogle højbede som en slags samlesæt, som kræver langt mindre arbejde, end hvis man vælger at bygge dem selv.

Naboen inviterede mig indenfor i sin have for at vise mig de to højbede, han selv har købt som færdige samlesæt. De er af mærket Plus Pipe, og jeg har købt dem i vores lokale byggemarked, hvor jeg i øvrigt var kørt ned for at købe stolper og planker, ligesom du har planlagt, fortalte han. Det havde så vist sig, at det kun kostede ham en brøkdel mere at købe de færdige samlesæt, som han havde samlet og sat op på bare et kvarters tid. Så det er helt sikkert også den løsning, jeg vil vælge. Jeg er i øvrigt glad for alle de gode tilbud til hus og hjem!

Post Author: Brumbassen