Site Loader

Her på Østerbro sker der meget. Der bliver bygget hen hel del nye, kæmpe, store kontorbygninger oppe ved havnen. En masse nye boliger er skudt op i området omkring Amerikavej. Det bliver meget eksklusivt at bo der. Københavns kommune havde for ca. 10 år siden forudset, at i hele Københavnsområdet skal der opføres cirka 30.000 boliger om året for at kunne imødekomme efterspørgslen på boliger. Det betyder jo også, at her er blevet skabt mange nye arbejdspladser. Det er da kun godt, at det går fint med økonomien her i byen.

Islands Brygge

Men med alt det nye byggeri, på Østerbro, eller ovre på Islands Brygge eller i Sydhavnen, så må det være en god forretning at være låsesmed, eller murermester for den sags skyld. Byggeriet skal jo fuldendes, så der er masser af arbejde til håndværkere og fagfolk.

Som låsesmed på Østerbro har jeg i de sidste par næsten ikke være ude hos en uheldig kunde, som har glemt sine nøgler. Min tid er gået med at installere adgangskontrolsystemer i mange af de store kontorbygninger, der er blevet opført her. Jeg har haft meget travlt, og det tager tid at få sikret de der systemer. Det kan være meget kompliceret. Især når kunden også gerne vil have overvågningssystemer sat op. Så skal vi i samarbejde med specialister, som ved alt om den slags. Det er ikke samarbejdet, der er noget galt med. Problemet ligger i, at vi på hver side af sikkerhedssystemerne har svært ved at kunne finde tider, hvor vi kan mødes og få arbejdet gjort sammen. Det er et spørgsmål om at kunne koordinere. Nu efter et par år, så har jeg fundet et par gode samarbejdspartnere til den slags opgaver.

Vi har fundet en formel for, hvordan vi koordinerer vores tid, så vi nemt kan finde tidspunkter, hvor vi kan afslutte opgaverne sammen.
Bygherren bliver altid glad, når han får at vide, at vi kan afslutte tidligere end forventet. Jeg har på fornemmelsen, at det er grunden til, at jeg har meget arbejde. De vil gerne benytte vores kunnen igen og igen.

For eksempel i forgårs var jeg til endnu et byggemøde – ude i Nordhavn, hvor bygherren fremlagde de tekniske detaljer for endnu en stor kontorbygning. Det var lidt kedeligt – jeg kender proceduren.

Låsesmed på Østerbro

Efter mødet fik vi en øl sammen. Ingeniøren er rar, vi snakker godt. Han fortalte, at han ikke længere har brug for at lede efter en låsesmed på Østerbro. Hans sekretær har google ”låsesmed Østerbro” tilstrækkeligt mange gange og har også fundet nogle, som kan udføre arbejdet. Måske lige så godt og måske også lidt billigere, men de har ikke hans tillid. Det har jeg.

Efter et par øller kører vi hver til sit. Jeg glæder mig til at komme hjem til min hustru. Hun er smuk, har altid et smil på læben, og er glad for, at jeg altid kan lide maden, hun laver til mig. Det er blevet sent. Hun har ventet på mig. Børnene er allerede lagt i seng. Jeg er sulten og vil bare gerne nyde en stille aften efter en lang dag.

Post Author: Brumbassen