Site Loader

Find en kaffekop, sæt en nespresso kapsel i maskinen og tryk på knappen. Ca. 25 sekunder senere har du en ganske fin kop kaffe.

Samtidig har du brugt mellem 3-4 kroner, og det er ganske meget for en kop kaffe. Derfor leder mange efter alternativer til Nespresso’s egne kaffekapsler, inklusiv mig selv.

Jeg har smagt et væld af forskellige kapsler, og kvaliteten varierer markant fra mærke til mærke.

Hvor finder jeg alternative kapsler?

Første skridt er at finde kapslerne. De seneste par måneder har man kunne få fingrene i Carte Noire of Cafe Noir der begge har lanceret sin egen serie af Nespresso kompatible kapsler. Alternativet har været at finde i de største supermarkeder herhjemme.

Udover butikkerne findes der faktisk billigere kapsler på internettet, det kræver dog oftest at man købe mere end blot 10 kapsler. Forklaringen er simpel, det kan ikke betale sig at fragte 10 kapsler der koster 25 kroner.

På internettet kan du finde et kæmpe udvalg af alternativer til nespresso kapslerne, men som jeg skrev tidligere varierer kvaliteten. Pris og kvalitet hænger uden tvivl sammen, og desto billigere kapslen bliver, desto dårligere bliver smagen – det er i hvert fald min erfaring.

sublime kaffekapsel
En af kaffekapslerne jeg drikker

Smager de som Nespresso?

Jeg har endnu ikke prøvet en kaffekapsel der smager præcis som Nespresso kaffen, men det gør mig ikke noget – jeg er nemlig ikke så vild med den smag. Har du smagt en ægte espresso, vil du sikkert også vide at kaffekapslerne smager væsentligt anderledes. Jeg har dog fundet, at flere af de kompatible kapsler smager langt mere autentisk.

Forklaringen er simpel, producenterne har flere års erfaring med produktion af espresso kaffe. Langt de fleste kapsler kommer også fra Italien der har en traditionsrig baggrund indenfor espresso.

Ingen af kapslerne smager altså præcis som Nespresso, men der er en god mulighed for at finde en kop kaffe der er mindst lige så god (hvis ikke bedre).

Ødelægger de maskinen?

Jeg har prøvet 5-10 alternativer, og indtil nu har der ikke været nogen problemer. Jeg er permanent stoppet med at bruge Nespresso kapslerne, og jeg oplever ikke at kapslerne sidder fast hver gang eller ødelægger maskinen.

Til tider kan nogen kapsler producere lidt mindre kaffe da der er mere formalet kaffe i kapslen (forklaring: mere kaffe der er presset tættere sammen kan gøre det svært for vandet at løbe igennem, derfor får man mindre kaffe). Jeg har oplevet en enkelt gang eller to at en kapsel sad fast, men det hører sig bestemt til sjældenhederne.

Hvor meget koster de?

Og nu til en af de vigtigste forklaringer på (udover selvfølgelig smag) at jeg har droppet Nespresso. Prisen.

Nespresso’s egne kapsler koster typisk mellem 3-4 kroner, og det gør maskinen ganske dyr i drift. Alternativerne jeg bruger koster mellem 2.5-3 kroner per kapsel og smager bestemt godt.

En espresso som kaffe er normalt ganske stærk, derfor blander jeg oftest mælk i – også selvom jeg laver en lungo. Det gør selvfølgelig at kaffen smager mere af mælk og mindre af espresso, og netop derfor betyder det ikke noget for mig at jeg har skiftet (udover at jeg selvfølgelig sparer nogle penge).

Post Author: Brumbassen