Stress og forebyggelse

Det var et lidt vanskeligt spørgsmål, jeg for tre måneder siden blev stillet af min chef, der er virksomhedens direktør. Han spurgte mig nemlig, om jeg havde indtryk af, at vi havde medarbejdere, der til tider lider af stress. Han mente nok, at jeg som firmaets HR leder burde holde mig orienteret om den slags, så jeg undlod at svare det, der først faldt mig ind, nemlig at det havde jeg da ingen anelse om.

I stedet valgte jeg at være hudløst ærlig og svare ham, at jeg egentlig ikke følte mig klædt på til at bedømme medarbejdernes stressniveau. Og dermed heller ikke klædt på til at vide, om der burde igangsættes en decideret stress behandling.

Tænkte jeg nok, sagde han bare, og viste mig en invitation til et kursus i stresscoaching, som firmaet havde modtaget. Jeg kunne godt se hans pointe, for det er selvfølgelig alt for dyrt for virksomheden, hvis medarbejdere fra tid til anden må sygemelde sig på grund af stress. Så vi blev enige om, at jeg skulle deltage i kurset.

Det er jeg glad for i dag, for nu har jeg lært at aflæse signaler fra medarbejdere, der tyder på et for højt stressniveau. Samtidig har jeg lært en del grundlæggende om, hvordan man kan undgå stress. Derfor har jeg også forsøgt at give noget af min viden videre til vores afdelingsledere, så de kan tilrettelægge arbejdet på en mere hensigtsmæssig måde med det formål at undgå at presse enkelte medarbejdere unødigt hårdt.

Nu overvejer jeg et stormøde med alle medarbejdere for at fortælle dem om de symptomer på stress, som de skal holde øje med. Og jeg vil bestemt også promovere de mange muligheder, der er for såkaldt egenbehandling og forebyggelse af stress via det lidt slidte men yderst korrekte ord mindfulness. Det kan nemlig i den grad bringe orden i tankemylderet hos dem, der er på vej mod stress.

Hvis du er i København, kan det varmt anbefales at benytte den kendte coach Niels Højer!

Comments are closed.