Site Loader

I går var jeg henne hos en speciallæge. Jeg har længe gået og overvejet, om jeg skulle få en øjenlågsoperation for tunge øjenlåg. Jeg ser træt ud, og mine øjne forsvinder ligesom ind under et par hudlag, jeg ikke ved, hvordan jeg skal skjule til hverdag.
Jeg ringede ham derfor op i sidste uge og fik en tid til en første konsultation i går. Jeg ville få svar på alle mine spørgsmål, lovede han. Og det skal jeg love for, at jeg fik. Vi var lige ved at komme op at skændes om det.

Mine tunge øjenlåg

Konsultationen startede nemlig med, at jeg sagde, at jeg ville have en øjenlågsoperation. Han spurgte mig om, hvorfor dog det. Mit svar var, at det kunne han vel se: ”Mine øjne er jo ved at blive dækket til af øjenlågene”. Han kiggede på mig og sagde, at det er ikke mit problem. Mit problem er, at jeg har en masse rynker i panden, og når jeg ser mig selv i spejlet, så bliver de større, fordi jeg ligesom lukker øjnene for ikke at se dem. Han var sød nok og sagde, at mine øjenlåg sådan set ikke har brug for nogle indgreb. Det er andre steder i ansigtet, der skal gribes ind. Men han sagde også, at jeg overdrev, når jeg insisterede på en operation af øjenlågene. Da han sagde det, blev jeg sur på ham. Hvad ved han? Ja, jeg må jo indrømme, at han nok ved en hel del mere om øjenlåg og ansigtsmuskulatur, end jeg gør. Nu indrømmer jeg det. Men i går var det svært.

Fillers og Botox i stedet

Han forklarede mig, at ved at lægge fillers med Restylane og ved at kombinere det med botox – se her –  i nogle områder på mit ansigt, kan vi undgå at operere. En operation er et forholdsvist stort indgreb. Også selv om det ’kun’ handler om lidt overskydende hud på et øjenlåg. Han ville gerne have, at vi forsøger at undgå et kirurgisk indgreb. Nu vidste jeg intet om botox og Restylane, så jeg blev helt chokeret. Her havde jeg troet, at jeg vidste, hvad løsningen til mit problem er. Og så kommer han og siger, at der ikke skal opereres, men at der skal sprøjtes midler ind i mit ansigt.

Restylane er effektivt

Da han så, at jeg blev sur, begyndte han at forklare mig om fordelene ved kun at lave ganske milde behandlinger med Restylane og botox. Han forklarede mig, at midlerne, de bruger på hans klinik, er naturprodukter, der absorberes af kroppen. De er ikke skadelige. Han forklarede også, at hans metode er at gå forsigtigt til værks. Han vil ikke lave om på min mimik. Et hårdt indgreb kan medføre, at min ansigts mimik vil virke kunstig på andre mennesker. Og øjnene er dem, vi først har kontakt med, når vi møder nogen. Han mener, at vi skal starte med en mild behandling, som så skal kontrolleres efter nogle få uger. Kan han se, at der skal mere til, så får jeg hurtigt tid til en ekstra behandling.
Han fik mig overbevist om, at en øjenoperation ikke er løsningen lige nu, så vi starter behandling med fillers og botox i den kommende uge.

Post Author: Brumbassen