Traditioner ved barnedåb

Der skal være barnedåb i familien, og min kone går vældig meget op i, hvad vi skal give den lille i dåbsgave. Vi har nemlig ikke nogen tradition for en gave, der er ens til alle de små i familien, der skal døbes. Nogle giver konsekvent en sølvske eller et sølvkrus – ofte med indgravering af navnet. Men den form for tradition har vi ikke i vores familie.

Så oftest ender det med en eller anden form for godt babyudstyr, når vi skal finde på en dåbsgave. Og til den forestående dåb bliver det ikke specielt svært at finde på noget, der falder i god jord, for den nyfødtes forældre har været så venlige at medsende en ønskeliste sammen med invitationen.

Så nu sidder min kone og funderer over, om vi skal give en bumbo stol, en barbapapa-natlampe eller måske en lyskæde. Alle disse ting er i hvert fald med på ønskelisten.

Jeg spurgte interesseret, hvad en bumbo stol er for noget, og min kone svarede, at det er en specielt designet stol, som barnet om få måneder kan sidde i. Den kaldes for øvrigt også en babysitter, fortalte hun.

Så blev jeg så klog og pegede i øvrigt på, at vi jo også kunne vælge at give en sengerand på tilbud eller måske en baby vikle – begge ting, der også var blandt ønskerne.

I mit stille sind tænkte jeg økonomisk og spekulerede på, om kunne være bekendt blot at give nogle sutter og sutteflasker, men det endte med, at min kone valgte en billig pusletaske.

Tags

  • barnedåb traditioner
  • traditioner barnedåb