Site Loader

Vi havde i vores pigeklub sparet en del penge sammen, og vi bildte os ind, at vi i den grad havde brug for at komme ned i varmen og væk fra trædemøllen i Danmark. Vi besluttede os for en uges ferie i Grækenland, men efter flere diskussioner endte det med, at vi købte en ferie på Cypern.

Det blev en herlig tøseuge, med snak, sladder, shopping, strandture og lækker mad, vi så ikke så meget af øen, det havde vi slet ikke tid til, men vi frekventerede mange af øens restauranter, hvor vi nød maden fra det græske køkken. Hver aften på vores ferie i Ayia Napa valgte vi en ny og for os ukendt restaurant, og det mærkelige var, at hver aften kom en  midaldrende, lidt sølle og beruset mand ind i  restauranten for at spørge, om de havde set hans hustru.

Den sidste aften på vores ferie på Cypern dukkede manden som sædvanligt op for at høre, om nogen havde set hans hustru, han var denne aften forslået, havde store hudafskrabninger i ansigtet og på armene og så endnu mere sølle ud end tidligere. Rygtet ville vide, at han var kørt på scooter i Ayia Napa, havde mistet herredømmet og var blevet slynget ud over en viadukt og landet på taget af en bus. Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi skulle tro, men efter hjemkomsten fra vores ferie på Cypern snakkede vi ofte om, hvorvidt den stakkels mand stadig brugte sin ferie i Ayia Napa på at finde sin kone.

Gennem en lang årrække har jeg tjent mit brød ved at være chauffør på turistbusser for mit firma, der har specialiseret sig i at arrangere grupperejser af enhver slags. Derfor har jeg naturligvis dannet mig et ganske godt indtryk af, hvordan forskellige mennesker opfører sig, når de er af sted på sådan en rejse.

Nogle af de nemmeste at have med at gøre er faktisk deltagerne i de skolerejser, vi har en masse af hvert år. I næsten alle tilfælde opfører eleverne sig pænt, når de er på studierejser. Bevares, der kan godt være en del uro i bussen, men det klarer de lærere, der er med, som oftest.

Vi har også mange aktivrejser i vores firma, og denne gruppe deltagere er også ret nemme at have med at gøre, for det er i de fleste tilfælde mennesker, der kender hinanden i forvejen. Og når vi er fremme på destinationen, er de normalt godt trætte efter forskellige aktiviteter, når de skal ind i bussen for at blive transporteret til eller fra hotellet.

Den mest besværlige type er nogle af deltagerne i de firmarejser, som vi også arrangerer. Her er i de fleste tilfælde tale om en eller anden form for frynsegode, selv om de naturligvis altid kaldes studierejser. Mange af deltagerne opfatter sådan en tur som ren ferie, og for nogle udvikler disse firmarejser sig ofte til at være rene drukture.

Så er det ikke så sjovt at være chauffør på bussen, når bajerne skylles ned og promillen stiger markant.

Post Author: admin