Site Loader

At de danske husejere og de med kolonihave bruger mange ressourcer på deres haver, er der vist ingen diskussion om. Der arbejdes med de mest kunstfærdige ting og sager, og der indkøbes maskiner af alle slags til at gøre arbejdet i haven nemt for ejeren. Flagstænger kæmper om pladsen med springvand og dekorationer, og det er er helt vildt, hvad der bruges af timer i de danske haver på en sæson.

Have design er oprettelsen af planer for layout og plantning af haver og landskaber. Have design kan ske ved haven ejeren selv eller af professionelle. De fleste professionelle haven designere uddannes i principper for design og inden for havebrug, og som har en ekspert viden og erfaring med at bruge planter. Nogle faglige haven designere er også landskabsarkitekter, en mere formel uddannelsesniveau, der normalt kræver en videregående uddannelse og ofte en tilstand licens. Elementer af haven design omfatter opstillingen af hårde landskab, såsom stier, rockeries, vægge, vand træk, siddende områder og pyntede, samt planterne selv, med hensyn til deres havebrug krav, deres sæson-til-sæson udseende, levetid , vækst vane, størrelse, hastighed i vækst, og kombinationer med andre planter og landskabstræk. Behandling gives også til eventuelle behov for vedligeholdelse af haven, herunder den tid eller midler til rådighed til regelmæssig vedligeholdelse, der kan påvirke de valg af planter om hurtigere vækst, spredning eller selvstændige såning af planter, hvad enten årlige eller flerårige, og blomstrer -tid, og mange andre egenskaber. Min ven i havehuset er et godt eksempel i øvrigt.

Den vigtigste overvejelse i enhver have design er, hvordan haven skal bruges, tæt fulgt af den ønskede stilistiske genrer, og den måde, haverum vil oprette forbindelse til hjemme eller andre strukturer i de omkringliggende områder. Alle disse overvejelser er underlagt de begrænsninger af budgettet. Budget begrænsninger kan løses ved en enklere haven stil med færre planter og mindre omkostningskrævende hardscape materialer, frø stedet spadestik til plæner og planter, der vokser hurtigt, skiftevis kan haveejere vælger at oprette deres have over tid, område efter område.

Det er nok de færreste haveejere, der bryder sig om, at ungerne slår telt op i den kunstfærdigt anlagte have, men det er jo en del af det at have børn. Så sådan må det være.

Andre haveejere er mere strikse. De bruger mange penge på at indrette et udekøkken med en Weber gasgrill og en smuk flagstang og alt det der. Og mange får endda plads til en kaffemaskine ude i haven også 😉 Og så kommer tiden, hvor de kan nyde det hele iført lidt afslappet tøj og sandaler, så tæerne kan få lidt luft. Det er jo sådan, det skal være i den danske sommer, som desværre er alt for kort for de fleste. Og mange rejser jo også afted på en ferie til et fremmed land, når de har fundet  den bedste af de billige charterferier, der nu er at finde.

Post Author: admin